kaker
Hjemmelaget Frost-kake
Det er fortsatt Frost-kake alle barn vil ha i barnebursdagen sin. Med denne steg for steg-guiden, kan du oppfylle barnas ønsker uten å bruke 17 timer!
40min / 4min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
5 stkegg
180 gsukker
140 ghvetemel
50 gpotetmel
1 tsbakepulver
2 ssappelsinjuice til dynking
Dekorasjon og fyll:
5 dlkremfløte
3 sssukker
1 pkferdig vaniljekrem
1 pkBringebær, friske eller frosne
1 stkferdig marsipanlokk
1 pkmarsipan
3 stkKonditorfarge, blå, rød og gul
1 stkmelis
1 klypelakris (ca)
1 pkSnøkrystallkakepynt
Fremgangsmetode
Kakebunn
Lag sukkerbrødet: Pisk egg og sukker på høy hastighet i ca 10 minutter. Eggedosisen skal bli tykk og lys gul.
Sikt hvetemel, potetmel og bakepulver sammen. Vend det tørre inn i eggedosisen forsiktig med en slikkepott.
Hell røren i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen på 165´c i 30-35 minutter til den er gylden. La sukkerbrødet avkjøles helt på rist. Bak det gjerne dagen før om du har mulighet.
Fyll
Begynn med dekorering når kaken er helt avkjølt: Del sukkerbrødet forsiktig på midten med en skarp kniv. Den nederste delen bruker du som topplokk, da den er helt rett.
Legg den øverste sukkerbrødbunnen på et kakefat og dynk med et par spiseskjeer appelsinjuice.
Pisk 5 dl kremfløte stiv sammen med 3 ss sukker. Ha i en pakke ferdig vaniljekrem og pisk lett videre til det ikke er noen klumper.
Smør cirka halvparten av vaniljekremen på bunnen. Dryss over et lag bringebær, frosne eller friske. Legg på den andre bunnen og dekk med krem på sider og topp.
Pynt
Rull forsiktig ut marsipanlokket og legg det over, men behold plastikken det var rullet inn i siden den er fin å kjevle marsipanpynten på. Skjær bort overflødig marsipan med en skarp kniv.
Del marsipanpølsa i to og farg den ene delen blå med en tube konditorfarge. Bruk gjerne litt melis om det blir klissete. Dryss litt melis på plastikkunderlaget før du triller ut to blå pølser. Kjevle disse flate.
Så skjærer du ut det mønsteret du ønsker; bølger eller istapper for eksempel . Legg det forsiktig rundt kaka.
Restene av blå marsipan kan du kjevle ut på nytt og trykke ut snøkrystaller som du pynter kaka med. Fest disse gjerne med litt melis på baksiden, så sitter de bedre.
Olaf lager du av to marsipankuler til bein, en stor kule til mage, en litt mindre kule til overkropp, og et litt avlangt hode. Bruk for eksempel ukokt spagetti tvers gjennom Olaf for å feste delene sammen.
Bruk gul og rød konditorfarge for å lage oransje marsipan til Olafs nese. Bruk lakris til armer, hår, knapper og munn ved å klippe til passende biter.
Bruk eventuelt ukokt spagetti i armene for å få dem til å stå ut. Pass på at barna ikke spiser pynten på grunn av den stive spagettien.
Dryss til sist litt snøkrystallkakepynt over kaken.
Andre relevante oppskrifter
▆