Klassisk Budapestrull
Vi snakker jo ikke om hvilken som helst rullekake. Budapestrullen ligner faktisk på kvæfjordkake. Nå våkna du, tenker vi!
30min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Nøttemarengsbunn:
6 stkeggehviter
3 dlsukker
100 gmalte, ristede hasselnøtter
1 pkvaniljesauspulver (skal ikke kokes)
1 dlMelis (til å strø på kaka etter den er stekt)
Fyll:
1 dlaprikossyltetøy
3 dlkremfløte
2 sssukker
1 stkFerske mandarinbåter skåret i biter (evt. klementin, appelsin)
60 ghakkede hasselnøtter til topping og fyll
Fremgangsmetode
ALTERNATIVT FYLL
Nå som vi er midt inne i julesesongen, er klementiner en selvsagt ingrediens i budapestrullen, men her er variasjonsmulighetene mange.
– Sitrusfrukter som appelsin, mandarin og klementin tilfører et friskt og syrlig element, samt litt ekstra tekstur og tyggemotstand. Ekstra godt blir det om du tilsetter litt hakkede hasselnøtter i denne miksen, synes Josefine, som driver matbloggen josefinesmatgleder.