kaker
Klassisk eplekake i langpanne
Få ting kan slå duften og smaken av nybakt eplekake. Og vil du spre glede til ekstra mange på én gang, lager du den herlige høstklassikeren i langpannen.
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
1 sssmør (til langpannen)
400 gsmør (romtemperert)
500 gsukker
6 stkegg
300 ghvetemel
2 tsbakepulver
2 tsvaniljesukker
en halv tssalt
500 gepler (ca. 4 epler i båter)
2 sskanel
4 sssukker
en halv dlbrunt sukker
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 190˚C. Gni smør i en langpanne og kle med bakepapir. Smøret får bakepapiret til å ligge stabilt i formen.
Bruk kjøkkenmaskin med K-krok og pisk romtemperert smør og sukker til det er hvitt og luftig.
Tilsett ett og ett egg i smørblandingen mens maskinen går på laveste hastighet.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Rør inn i smørblandingen til kakerøren er jevn. Hell den tykke kakerøren over i den bakepapirkledde formen.
Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær i båter. Bland sammen kanel og sukker i en stor bolle og vend eplebåtene i blandingen.
Dytt eplene godt ned i kakeformen. Dryss over resten av kanelblandingen og et jevnt lag med brunt sukker.
Sett langpannen på rist midt i ovnen og stek i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne i kaken mot slutten av steketiden. Når pinnen er ren og tørr er kaken ferdig.
Avkjøl delvis i formen. Serveres lun, gjerne med vaniljekesam til.