eplekaker
Klassisk eplekake i langpanne
Få ting kan slå duften og smaken av nybakt eplekake. Og vil du spre glede til ekstra mange på én gang, lager du den herlige høstklassikeren i langpanne.
1t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Kakerøre:
1 sssmør (til langpannen)
400 gsmør (romtemperert)
500 gsukker
6 stkegg
300 ghvetemel
2 tsbakepulver
2 tsvaniljesukker
en halv tssalt
Epler:
500 gepler (ca. 4 epler)
4 sssukker
2 sskanel
Strø:
en halv dlbrunt sukker
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 190˚C. Gni smør i en langpanne og kle med bakepapir. Smøret får bakepapiret til å ligge stabilt i formen.
Bruk kjøkkenmaskin med K-krok, eller en håndmikser, og pisk romtemperert smør og sukker til det er hvitt og luftig.
Tilsett ett og ett egg i smørblandingen mens maskinen går på laveste hastighet.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Rør inn i smørblandingen til kakerøren er jevn. Hell den tykke kakerøren over i den bakepapirkledde formen.
Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær i båter. Bland sammen kanel og sukker i en stor bolle og vend eplebåtene i blandingen.
Dytt eplene godt ned i kakeformen. Dryss over resten av kanelblandingen og et jevnt lag med brunt sukker.
Sett langpannen på rist midt i ovnen og stek i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne i kaken mot slutten av steketiden. Når pinnen er ren og tørr er kaken ferdig.
Avkjøl delvis i formen. Serveres lun, gjerne med vaniljekesam, vaniljesaus eller vaniljeis.
Tips!
Vil du ha en høy kake lager du den i en liten langpanne på 20x30 cm. For en tynnere kake bruker du en stor langpanne på 30x40 cm, da vil kaken trenge litt kortere steketid, sjekk med en tynn pinne eller kniv underveis for å se om kaken er ferdig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆