kaker
Klassisk Kvæfjordkake
Kvæfjordkake vant Nitimens store avstemning om Norges nasjonalkake. Her kan du enkelt lære deg å lage den!
25min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Kakebunn:
200 gsmør
200 gsukker
8 stkeggeplommer
6 ssmelk
200 ghvetemel
2 tsbakepulver
2 tsvaniljesukker
Marengs:
8 stkeggehviter
400 gsukker
Krem:
1 pkkakefyll med vaniljesmak (pulvervarianten som ikke skal kokes)
4 dlmelk
4 dlkremfløte
Pynt:
100 gskivede mandler
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 180 varmegrader. Husk at alle ovner er forskjellige, så hvis du vet at din ovn er varmere enn gjennomsnittet kan du godt steke kaken på 170 grader.
Kakebunn
Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin. Rør inn eggeplommene, én om gangen. Ha i siktet hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og melk litt om gangen, til en fin deig former seg.
Legg bakepapir i en dyp, stor langpanne og spre kakedeigen utover.
Marengs
Ha eggehviter i helt ren miksebolle og start å piske med ballongvisp til de begynner å bli litt faste. Deretter har du i sukkeret litt etter litt, til marengsen er så stiv at du kan snu bollen.
Bre marengsen over kakedeigen og strø mandelflak på toppen.
Sett kaken i ovnen og la stå i 20-25 minutter. Pass på at mandlene og toppen av kaken ikke blir for mørk. Ta kaken ut når den er ferdig stekt og la den avkjøle seg helt i formen.
Krem
Lag vaniljekremen etter anvisningen på pakken. Sett vaniljekremen i kjøleskapet, som anvist på pakken.
Stivpisk kremfløten. Bland de to kremene forsiktig sammen. Del kaken i to like store deler. Snu den ene delen med marengslokket ned og kakebunnen opp. Smør kremen på kakebunnen og legg den andre delen av Kvæfjordkaken på toppen med marengsen opp.
Servér og nyt!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆