kaker
Krydderkake med klementinsmørkrem
Supersaftig krydderkake med herlige julekrydder er perfekt i førjulstiden. Smørkrem men klementiner gir en ekstra julete spiss på kaka.
30min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til kakebunnene:
2 stksmå kakeformer
300 ghvetemel
1 tsbakepulver
2 tsvaniljeekstrakt
1 tsnatron
en halv tssalt
2 og en halv tsmalt kanel
1 tsmalt muskat
1 tsmalt ingefær
en halv tsmalt allehånde
en fjerdedel tsmalt nellik
380 gbrunt sukker
2 tsklementinskall (finrevet)
185 grevet gulrot
175 mlnøytral olje
4 stkstore egg
240 mlkefir
Dette trenger du til klementinsmørkrem:
340 gkremost naturell
110 gusaltet smør (mykt)
500 gmelis
en halv tsvaniljeekstrakt
1 tsklementinskall (finrevet)
2 ssklementinsaft
1 stkklementin (til pynt)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør to like kakeformer (helst 18 cm) godt. Dryss litt hvetemel i formene og hell av overflødig mel.
Bland mel, bakepulver, vaniljeekstrakt, natron og krydder i en bolle. Sett til side.
Ta fram en kjøkkenmaskin og ha sukker, klementinskall, finrevet gulrot og olje i bollen. Bland godt.
Tilsett egg, ett og ett av gangen.
Tilsett halvparten av melblandingen. Bland godt. Spe med kefir og tilslutt resten av melblandingen.
Fordel kakerøren i de to kakeformene og sett i forvarmet ovn i ca. 30 minutter. Sjekk med en trepinne om kakene er gjennomstekte. Vipp kakebunnene ut av formene og la dem avkjøles opp ned på rist.
Skjær til kakebunnene hvis nødvendig for å få rette flater.
Slik lager du klementinkremen
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller miksmaster til du har en jevn og glatt krem.
Smør krem mellom lagene og fordel resten over hele kaken – på topp og siden.
Pynt med klementinbåter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆