Til hovedinnhold
kaker

Kvikklunsjkake – enkel og imponerende

Kvikklunsjkake er like gøy å lage som den er å spise. Den imponerende kaken passer til de fleste anledninger og blir garantert kakebordets store blikkfang!

Sjokoladekake med Kvikklunsj rundt kanten, festpyntet med sjokoladekrem, Non Stop, marengs og lakriskuler. Servert på hvitt fat, med turkis linserviett.

1t / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

Sjokoladekake:

3stkegg

200gsukker

125gsmeltet smør

1 og en halvdlmelk

175ghvetemel

50gbakekakao

1tsbakepulver

1tsvaniljesukker

en halvtssalt

Glasur og pynt:

200gromtemperert smør

300gmelis (siktet)

50gbakekakao (siktet)

2ssferdig kokt sterk kaffe (avkjølt)

5stkKvikk Lunsj

1håndfullnon-stop sjokolade

1håndfullmarengstopper

1håndfullLakriskuler

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 170˚C. Fest bakepapir i bunnen av en springform á 22 cm, og gni sidene inn med smør eller olje slik at det blir enklere å feste bakepapir langs kanten.
Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar ca. 5-7 minutter.
Smelt smør i en kasserolle. Ta bort fra varmen og rør inn melk.
Sikt mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt sammen i en egen bolle.
Bytt til K-krok på kjøkkenmaskinen og kjør eggedosisen på laveste hastighet mens du tilsetter mel- og smørblandingen vekselsvis til alt er godt blandet.
Hell kakerøren i kakeformen og stek midt i ovnen i 45-50 minutter. Bruk kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt. Avkjøl på rist.

Glasur og montering

Visp smør, melis og kakao sammen i kjøkkenmaskinen.
Tilsett kaffe og pisk videre. Jo mer du pisker, jo lysere blir kremen.
Del den avkjølte kakebunnen i to lag. Legg bunne på et kakefat og smør et lag sjokoladekrem jevnt utover.
Legg deretter på den andre kakebunnen og bruk sprøytepose til å fordele resten av kremen på toppen og sidene. Smør til slutt kremen jevn utover med kakespatula eller slikkepott.
Bruk en kniv med oppvarmet knivblad og skjær Kvikk Lunsj-sjokoladene i to på tvers og deretter del opp i staver. Det varme knivbladet gjør at ikke sjokoladen sprekker så lett og snittene blir penere.
Sett Kvikk Lunsj-stavene tett i tett rundt hele kaken. Pynt toppen med Non Stop, marengstoppe og lakriskuler. Kaken kan også pyntes med friske bær som jordbær og bringebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit