kaker
Kvikklunsjkake – enkel og imponerende
Kvikklunsjkake er like gøy å lage som den er å spise. Den imponerende kaken passer til de fleste anledninger og blir garantert kakebordets store blikkfang!
1t / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
10 porsjoner
Sjokoladekake:
3 stkegg
200 gsukker
125 gsmeltet smør
1 og en halv dlmelk
175 ghvetemel
50 gbakekakao
1 tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
en halv tssalt
Glasur og pynt:
200 gromtemperert smør
300 gmelis (siktet)
50 gbakekakao (siktet)
2 ssferdig kokt sterk kaffe (avkjølt)
5 stkKvikk Lunsj
1 håndfullnon-stop sjokolade
1 håndfullmarengstopper
1 håndfullLakriskuler
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 170˚C. Fest bakepapir i bunnen av en springform á 22 cm, og gni sidene inn med smør eller olje slik at det blir enklere å feste bakepapir langs kanten.
Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar ca. 5-7 minutter.
Smelt smør i en kasserolle. Ta bort fra varmen og rør inn melk.
Sikt mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og salt sammen i en egen bolle.
Bytt til K-krok på kjøkkenmaskinen og kjør eggedosisen på laveste hastighet mens du tilsetter mel- og smørblandingen vekselsvis til alt er godt blandet.
Hell kakerøren i kakeformen og stek midt i ovnen i 45-50 minutter. Bruk kakepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt. Avkjøl på rist.
Glasur og montering
Visp smør, melis og kakao sammen i kjøkkenmaskinen.
Tilsett kaffe og pisk videre. Jo mer du pisker, jo lysere blir kremen.
Del den avkjølte kakebunnen i to lag. Legg bunne på et kakefat og smør et lag sjokoladekrem jevnt utover.
Legg deretter på den andre kakebunnen og bruk sprøytepose til å fordele resten av kremen på toppen og sidene. Smør til slutt kremen jevn utover med kakespatula eller slikkepott.
Bruk en kniv med oppvarmet knivblad og skjær Kvikk Lunsj-sjokoladene i to på tvers og deretter del opp i staver. Det varme knivbladet gjør at ikke sjokoladen sprekker så lett og snittene blir penere.
Sett Kvikk Lunsj-stavene tett i tett rundt hele kaken. Pynt toppen med Non Stop, marengstoppe og lakriskuler. Kaken kan også pyntes med friske bær som jordbær og bringebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆