langpannekake
Gulrotkake med ostekrem i langpanne
Vil du bake en kake som «alle» liker, gå for klassisk gulrotkake med deilig ostekrem. Lager du den i langpanne får du laget til ekstra mange av gangen!
50min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Gulrotkake:
500 ggulrot (revet)
5 stkegg
300 gsukker
en halv dlnøytral matolje
300 ghvetemel
2 tsbakepulver
1 tssalt
2 tskanel
1 tsvaniljesukker
Ostekrem:
225 gsmør (romtemperert)
450 gkremost naturell (romtemperert)
260 gmelis (siktet)
1 stksitron (kun skall, finrevet)
Fremgangsmetode
Gulrotkake
Sett ovnen på 175˚C. Smør langpannen med et tynt lag fett og kle med bakepapir. Fettet gjør at bakepapiret fester seg til formen.
Skrell og riv gulrøttene på grovt rivjern. Sett til side.
Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett oljen og rør alt godt sammen.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, salt, kanel og vaniljesukker. Bland det tørre sammen inn eggedosisen.
Rør til slutt inn de raspede gulrøttene og bland godt.
Hell kakerøren over i en langpanne á 25x35 cm og stek midt i ovnen i 40-50 minutter. Stikk med en kakepinne når steketiden nærmer seg slutten for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Når pinnen er ren er kaken ferdig. Avkjøl på rist.
Ostekrem
Visp sammen romtemperert smør og kremost.
Sikt inn melis og visp til alt er godt blandet. Rør til slutt inn revet sitronskall. Spar litt til å pynte med på toppen.
Topp gulrotkaken med et tykt lag deilig ostekrem når kaken er helt avkjølt. Avslutt med resten av sitronskallet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆