Til hovedinnhold
langpannekake

Risboller i langpanne med hint av appelsin

Risboller er enkelt, lettlaget og alltid en vinner på kakebordet, både for store og små! Denne versjonen har et deilig hint av appelsin, og et lett dryss havsalt, perfekt til jul!

Risboller i langpanne med hint av appelsin, delt i firkanter og drysset med flaksalt, servert i tårn på kjølerist i metall med bakepapir under.

20min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

250gdelfiafett

200gÄnglamark Orange Almond 55% (eller tilsvarende sjokolade med appelsin)

3ssespresso (eller sterk kaffe)

1stkappelsin (revet skall)

2stkegg

180gsukker

100gpuffet ris

1tsgrovt havsalt

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 24 biter, avhengig av størrelse.
Smelt kokosfett og sjokolade sammen i en kasserolle på svak varme. Rør inn espresso og revet appelsinskall. Sett til avkjøling.
Pisk sammen egg og sukker til en luftig eggedosis (5 minutter).
Rør sammen sjokolademiksen og eggedosis til alt er godt blandet.
Vend inn puffet ris og bland godt sammen.
Kle en liten langpanne (ca. 30x20 cm) med plastfolie. Hell over risblandingen og jevn ut med en slikkepott. Dryss over salt og sett i frysen i 30 minutter til risblandingen har stivnet. Du kan også sette formen i kjøleskapet, men da vil det ta lenger tid.
Bruk en varm kniv og skjær i passe store biter, ca. 24 stk. Oppbevar kjølig i plastposer for å forhindre at risbollene tørker ut.

Tips!

Du kan også bruke små papirformer hvis du vil lage tradisjonelle risboller.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit