kaker
Magic cake - magisk lagkake
Én røre blir på magisk vis til en kake med tre lag når du steker den. Ikke rart den kalles «magic cake»!
50min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
4 stkegg
5 dlmelk
1 tsvaniljesukker (Vaniljeessens, noen dråper)
150 gsukker
1 ssvann
125 gsmør
110 ghvetemel
1 klypesalt
Til coulis:
1 posefrosne bjørnebær
1 sssukker (noen spiseskjeer )
Fremgangsmetode
Varm ovnen til 150 grader.
Pisk eggehvitene stive i en bakebolle. La stå.
Pisk eggeplommene hvitt med sukker i en annen bolle. Smelt smøret, og hell det i bollen under visping.
Tilsett melet i egg- og sukkerblandingen, og pisk til en jevn blanding.
Tilsett noen dråper vaniljeessens i melken. Hell deretter melken i en tynn stråle i bollen, og pisk i noen minutter. Røren kommer til å være svært flytende.
Bruk en stor ballongvisp til å FORSIKTIG blande de stive eggehvitene med resten av røren.
Hell blandingen i en smurt springform (Ø 24), og sett den midt i ovnen i 50 minutter.
Ta kaken ut mens den fortsatt er litt «skjelven» i midten, og la kjøle seg ned til romtemperatur. Sett den deretter i kjøleskap i ytterligere to-tre timer.
Serveres med hjemmelaget bjørnebærcoulis, eller et dryss revet sjokolade. Du lager bjørnebærcoulisen ved å varme bjørnebærene i en kasserolle, og smake til med sukker. La coulisen kjøle seg ned, og servér den lun.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆