muffins
Saftige blåbærmuffins med vaniljekesam
Noe av det aller deiligste du kan gjøre med frosne blåbær er å bruke dem i blåbærmuffins. De saftige små fristelsene er perfekt til hverdagskosen.
20min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
200 gstore havregryn
1 og en halv dlmelk
1 og en halv dlvaniljekesam (mager)
50 gsmeltet smør
2 stkegg
4 sssukker
2 tsbakepulver
1 tsnatron
en halv tskanel
en fjerdedel tssalt
1 og en halv dlsiktet hvetemel
50 ggrovhakkede valnøtter
150 gblåbær (friske eller frosne)
Fremgangsmetode
Bland sammen havregryn, melk og vaniljekesam og la det stå å svelle i 20 minutter. I mellomtiden forberedes resten av ingrediensene.
Sett ovnen på 200˚C. Smør muffinsbrett med litt olje, eller bruk individuelle muffinsformer.
Smelt smør og sett til side.
Pisk egg og sukker lyst og luftig. Rør inn bakepulver, natron, kanel, salt og hvetemel.
Tilsett havregrynblandingen, smeltet smør og valnøtter. Rør om til alt er godt blandet. Ha i blåbærene til slutt og vend forsiktig inn til de er godt fordelt i røren.
Ikke tin de frosne blåbærene først dersom du bruker det. Frosne bær holder nemlig formen bedre under bakingen, og hindrer at resultatet ikke blir vassent eller misfarget.
Fordel muffinsrøren i formene og stek midt i ovnen i 20 minutter. Stikk en kakepinne i en muffins mot slutten av steketiden. Når pinnen er ren og tørr er blåbærmuffinsene ferdig stekt. Avkjøl på rist.
Disse muffinesene kan fryses, er da holdbare i opp til 3 måneder.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆