muffins

Saftige blåbærmuffins med vaniljekesam

Noe av det aller deiligste du kan gjøre med frosne blåbær er å bruke dem i blåbærmuffins. De saftige små fristelsene er perfekt til hverdagskosen.

blabarmuffins-med-vaniljekesam-hovedbilde.jpg

20min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

200gstore havregryn

1 og en halvdlmelk

1 og en halvdlvaniljekesam (mager)

50gsmeltet smør

2stkegg

4sssukker

2tsbakepulver

1tsnatron

en halvtskanel

en fjerdedeltssalt

1 og en halvdlsiktet hvetemel

50ggrovhakkede valnøtter

150gblåbær (friske eller frosne)

Fremgangsmetode

Bland sammen havregryn, melk og vaniljekesam og la det stå å svelle i 20 minutter. I mellomtiden forberedes resten av ingrediensene.
Sett ovnen på 200˚C. Smør muffinsbrett med litt olje, eller bruk individuelle muffinsformer.
Smelt smør og sett til side.
Pisk egg og sukker lyst og luftig. Rør inn bakepulver, natron, kanel, salt og hvetemel.
Tilsett havregrynblandingen, smeltet smør og valnøtter. Rør om til alt er godt blandet. Ha i blåbærene til slutt og vend forsiktig inn til de er godt fordelt i røren.
Ikke tin de frosne blåbærene først dersom du bruker det. Frosne bær holder nemlig formen bedre under bakingen, og hindrer at resultatet ikke blir vassent eller misfarget.
Fordel muffinsrøren i formene og stek midt i ovnen i 20 minutter. Stikk en kakepinne i en muffins mot slutten av steketiden. Når pinnen er ren og tørr er blåbærmuffinsene ferdig stekt. Avkjøl på rist.
Disse muffinesene kan fryses, er da holdbare i opp til 3 måneder.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit