Til hovedinnhold
ostekake

Enkel juledessert med pepperkaker og multer

Pepperkaker og multer – kan det bli mer jul enn det? Ostekrem, knuste pepperkaker og kanel legges lagvis med multer til en enkel og likevel lekker juledessert.

elins.juledessert-hovedbilde.jpg

12min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du til bunnen:

150gpepperkaker

100ghavrekjeks

en halvtskanel

80gsmør

Dette trenger du til multeblandingen:

200gmulter (+ litt til pynt)

2sssukker

en halvdlvann

1stkkanelstang

3stkhele stjerneanis

Dette trenger du til ostekremen:

3platergelatin

3dlkremfløte

1tsvaniljesukker

2stilkerfrisk sitronmelisse

250gTine naturell kremost

Fremgangsmetode

Knus kjeks og pepperkaker og bland i kanel og smeltet smør. Fordel blandingen i porsjonsglass. Sett det i kjøleskapet.
Ha multer, sukker og vann i en gryte. Rør og mos bærene. Ha i ­kanelstang og hel anis. La det småkoke i 8-10 min. Avkjøl, og ta ut kanel­stangen og anisen.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 8-10 min. Ta den ut og smelt den i 1 dl varmt vann. Pisk kremfløte og vaniljesukker. Bland inn kremosten.
Ha i det meste av multeblandingen. Spar litt til ­toppen. Hell den oppløste gelatinen i ­blandingen og rør godt sammen. Fordel den i glassene, ­og sett det kaldt.
Ha på en skje av molte­blandingen som er igjen på toppen. Pynt med hele multer, stjerneanis, sitron­melisse, og dryss litt melis over.
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit