ostekake
Luftig ostekake i glass med fyldig appelsincurd
Ostekake kommer i mange former og smaker. Hvorfor ikke servere ostekake i porsjonsglass med en herlig appelsinkrem?
30min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
60 mlappelsinsaft (ca. 1 appelsin)
1 og en halv tssitrongelépulver
125 gkremost med smak av mandarin og ananas (romtemperert)
50 gmelis (siktet)
en halv tsvaniljesukker
1 og en halv dlkremfløte
6 stkhavrekjeks (Digestive eller Kornmo, knust)
25 gsmeltet smør
2 ssristede mandelflak
1 stkappelsin (revet skall)
Dette trenger du til appelsincurd:
2 og en halv dlappelsinsaft (ca. 3 appelsiner)
1 stkappelsin (revet skall)
en halv dllime (saften)
125 gsmør i terninger
180 gsukker
3 stkegg (sammenvispet)
Fremgangsmetode
Varm opp appelsinsaften. Ha i gelépulver og rør om til det er helt oppløst. Avkjøl mens ostekremen lages.
Ha kremosten i en bolle og sikt inn melis og vaniljesukker. Pisk sammen til en jevn masse.
Pisk kremfløten til stiv krem og vend inn i ostemassen.
Tilsett den avkjølte appelsingeléen i en tynn stråle mens du rører forsiktig til alt er godt blandet.
Fordel ostemassen i porsjonsglass og sett kaldt i minimum 2 timer.
Knus kjeksen. Smelt smør og rør inn i kjekssmulene. Sett til side.
Rist mandelflak i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge og du kjenner aromaen av varme mandler. Avkjøl på tallerken eller kjøkkenpapir.
Sett glassene med ostemasse ut i romtemperatur 15 minutter før servering. Server med smuldret kjeks, ristede mandler, appelsinkrem og revet appelsinskall.
Slik lager du appelsincurd
Vask appelsinene godt. Riv skallet og press ut saften.
Ha appelsinsaft og -skall i en kasserolle. La det småkoke til væsken er redusert til ca. 1/3. Rør inn limesaften.
Hell den konsentrerte væsken over i en bolle/skål som tåler varme og rør inn smør, sukker og sammenvispede egg.
Sett bollen over et vannbad (uten at bollen kommer i kontakt med det varme vannet) og rør kontinuerlig til kremen får en fin og tykk konsistens. Det tar ca. 20 minutter. Kremen tykner enda mer når den avkjøles.
Avkjølt appelsincurd helles på ostekakene i glass rett før servering.
Tips!
Har du noe til overs kan den friske appelsinkremen fylles på varme, rene glass med tett lokk. Oppbevares i kjøleskapet i 2-3 uker. Appelsincurd kan brukes i kakekrem, på iskrem, vafler, pannekaker, scones og kjeks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆