ostekake
Ostekake med pepperkakebunn
Ostekake med pepperkakebunn, ostefyll med smak av mandarin og vanilje, og et julerødt gelélag på toppen. Dette er den ultimate julekaken!
1t / 4t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til ostekake med pepperkakebunn:
300 gpepperkaker
150 gsmør (i terninger)
200 gkremost naturell
50 gkremost med smak av mandarin og ananas
3 dlkremfløte (én kartong)
300 glettrømme (ett beger)
100 gmelis
1 tsekte vaniljesukker
1 pksitrongelépulver
2 og en halv dlkokende vann
Bringebærlokk:
1 pkbringebærgelépulver
2 og en halv dlkokende vann
Pynt:
3 stkpolkastenger
3 stkpepperkaker
1 nevebringebær
1 nevebjørnebær
3 stilkersitronmelisse
1 tsmelis
Fremgangsmetode
Knus pepperkakene i en foodprossesor, bland inn smøret, og kjør til en jevn deig. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen.
Stek kakebunnen i en forvarmet ovn på 170 ˚C i 10 minutter og sett til avkjøling.
Løs opp sitrongelépulveret i det kokende vannet og sett til avkjøling.
Visp kremostene, rømme og melis godt sammen i en foodprossessor eller med en håndmikser.
Pisk kremfløte til krem og sett den kaldt.
Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis. Bland kremen forsiktig inn. Hell fyllet over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.
Bringebærlokk
Løs opp bringebærgelépulveret i det kokende vannet. La det avkjøle helt og hell det over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.
Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.
Pynt med bær, pepperkaker og polkastenger. Gi gjerne kaken et melisdryss rett før servering. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆