ostekake
Vidunderlig enkel ostekake med jordbær og sjokolade
Enklere ostekake enn denne fløyelsmyke fristelsen skal du lete lenge etter! Friske jordbær og søt melkesjokolade gjør sommerkaken komplett.
6t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til bunnen:
1 stkkakeform (22 cm i diameter)
225 ghavrekjeks (smuldret)
120 gsmeltet smør
Dette trenger du til ostekremen:
2 og en halv dlkremfløte (kald)
100 gsukker
375 gkremost naturell (romtemperert)
200 gfriske jordbær (+ noen til pynt)
150 gmelkesjokolade (smeltet)
1 nevespiselige blomster (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Start med bunnen: Bruk food processor til å knuse kjeksen eller ha dem i en brødpose og knus dem med et kjevle.
Smelt smøret i en stor kasserolle. Ha kjekssmulene i kasserollen med smøret og bland godt. Hell blandingen over i kakeformen og press lett ned med baksiden av en skje. Sett bunnen kaldt mens ostemassen lages.
Slik lager du ostekremen
La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet og bland kremfløte, sukker og kremost til en jevn ostekrem. Dette kan ta noen minutter. Massen skal være kremet og luftig men ikke så mye som en stivpisket krem.
Del jordbærene i mindre biter og rør inn i ostekremen. Det gjør ikke noe om de knuser litt.
Smelt sjokolade over vannbad. Bruk en slikkepott til forsiktig å vende sjokoladen inn i ostemassen. Rør så lite som mulig for å få en marmorert effekt. Spar litt sjokolade til toppen.
Fordel ostekremen jevnt over kjeksbunnen. Ringle over resten av sjokoladen, dekk til kakeformen og sett til avkjøling i 6 timer, eller natten over, slik at kaken får stivnet skikkelig. Kaken må oppbevares kjølig helt til den skal serveres.
Pynt med friske jordbær og evt. spiselige blomster rett før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆