Til hovedinnhold
pavlova

Pavlova med bær

Sprø marengsbunn, med hjemmelaget vaniljekrem og ferske bær på toppen. Det er ikke rart at folk verden over hyller pavlova som den ultimate festkaken.

Pavlova i to lag med hjemmelaget vaniljekrem og ferske blåbær, bringebær, jordbær og physalis. Står på kakefat på hyggelig dekket kaffebord med blomster og festpynt.

2t / 2t forberedelsestid

Ingredienser

12 porsjoner

Pavlovabunn:

6stkeggehviter

4dlsukker

2tsmaizena

1tsvaniljesukker

2tshvitvinseddik

Vaniljekrem:

4stkeggeplommer

3dlmelk

en halvdlsukker

en halvssmaizena

2tsvaniljesukker

3stkgelatinplater

4 og en halvdlkremfløte

Pynt:

1kurvferske jordbær

1 og en halvkurvbringebær

2bokserblåbær

1kurvphysalis

1buntsitronmelisse

Fremgangsmetode

Pavlovabunn

Pisk eggehvite og sukker sammen til det blir stivt. Rør inn maizena, vaniljesukker og hvitvinseddik. Røren skal bli luftig og stiv.
Tegn av en sirkel (bruk gjerne en springform på 20 cm som mal) på to bakepapir, og hell kakerøren inn i hver form som er tegnet av.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i ca 1, 5 time til marengsen er sprø utenpå og myk inni.

Vaniljekrem

Varm opp alle ingrediensene unntatt kremfløten i en tykkbunnet kjele.
Rør til den begynner å tykne til en vaniljekrem. Ta av platen og avkjøl.
Pisk kremfløte til krem og rør inn vaniljekremen som er avkjølt. Pisk det lett sammen.

Montering

Bruk en maregnsbunnen som bunn, ha over halvparten av vaniljekremen og pynt med friske bær.
Legg over den andre marengsbunnen, ha over resten av vaniljekremen.
Pynt rikelig med friske bær og gjerne med noen blader av sitronmelisse.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit