pavlova
Pavlova med bær
Sprø marengsbunn, med hjemmelaget vaniljekrem og ferske bær på toppen. Det er ikke rart at folk verden over hyller pavlova som den ultimate festkaken.
2t / 2t forberedelsestid
Ingredienser
12 porsjoner
Pavlovabunn:
6 stkeggehviter
4 dlsukker
2 tsmaizena
1 tsvaniljesukker
2 tshvitvinseddik
Vaniljekrem:
4 stkeggeplommer
3 dlmelk
en halv dlsukker
en halv ssmaizena
2 tsvaniljesukker
3 stkgelatinplater
4 og en halv dlkremfløte
Pynt:
1 kurvferske jordbær
1 og en halv kurvbringebær
2 bokserblåbær
1 kurvphysalis
1 buntsitronmelisse
Fremgangsmetode
Pavlovabunn
Pisk eggehvite og sukker sammen til det blir stivt. Rør inn maizena, vaniljesukker og hvitvinseddik. Røren skal bli luftig og stiv.
Tegn av en sirkel (bruk gjerne en springform på 20 cm som mal) på to bakepapir, og hell kakerøren inn i hver form som er tegnet av.
Stekes i en forvarmet ovn på 180 ˚C i ca 1, 5 time til marengsen er sprø utenpå og myk inni.
Vaniljekrem
Varm opp alle ingrediensene unntatt kremfløten i en tykkbunnet kjele.
Rør til den begynner å tykne til en vaniljekrem. Ta av platen og avkjøl.
Pisk kremfløte til krem og rør inn vaniljekremen som er avkjølt. Pisk det lett sammen.
Montering
Bruk en maregnsbunnen som bunn, ha over halvparten av vaniljekremen og pynt med friske bær.
Legg over den andre marengsbunnen, ha over resten av vaniljekremen.
Pynt rikelig med friske bær og gjerne med noen blader av sitronmelisse.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆