Til hovedinnhold
pavlova

Pavlova med salt karamell

Pavlova er dronningen på kakebordet, og kokebokforfatter Monica Csango har delt sin favoritt med salt karamell med oss!

Pavlova i flere lag, med krem, skivede mandler og salt karamell ringlet over. Servert på hvitt stettfat.

50min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Avansert

Ingredienser

8 porsjoner

Pavlovabunn:

6stkeggehviter (romtemperert)

2tshvitvinseddik

2tsmaisenna

4dlsukker

1tsvaniljesukker

Monicas salte karamell:

3 og en halvdlkremfløte

240gsukker

240gglukose

1stkvaniljestang

en halvtsflaksalt (mer om du liker det saltere, smak deg frem)

50gmeierismør

Til servering:

3dlkremfløte (pisket til krem)

1dlskivede mandler

Fremgangsmetode

Med denne oppskriften kan du lage to store bunner med ca 22 cm i diameter – eller ca 8 mindre porsjonspavlovaer med en diameter på 8 cm.

Pavlova

Sett stekeovnen på 150 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
Tegn opp to sirkler med 22 cm i diameter, eller 8 sirkler med 8 cm i diameter.
Visp eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i hvitvinseddik mens du visper.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast; ha den over på bakepapiret og form den til runde bunner innenfor sirklene du har tegnet opp.
Senk temperaturen i stekeovnen til 120 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen.
Stek de små i 30-40 minutter. De store bør stå litt lenger – rundt 50 minutter. Følg med – kaken skal være hard utenpå og myk inni.
La pavlovaene avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare den har det tørt.

Monicas salte karamell

Sett en gryte på stekeplaten og vent til den er varm. Hell i litt av sukkeret til det smelter, tilsett så litt sukker av gangen. Ikke la det stå for lenge - for da blir karamellen mørk og bitter.
Hell i glukose. Ta kaldt vann i kjøkkenkummen. Sett gryta i kummen slik at det raskt avkjøles.
Tørk av bunnen og sett den tilbake på platen på middels varme. Tilsett fløte og frøene fra en vaniljestang. Ta kasserollen av platen når alt er smeltet sammen.
Avkjøl, og tilsett smør og salt. Bruk eventuelt en stavmikser for å få den glatt.
Pisk kremfløte og legg lagvis med pavlovabunnene, skivede mandler og salt karamellsaus. Husk at bunnene fort blir myke i kontakt med fuktighet, så dette bør gjøres like før servering.

Tips!

Du kan sløyfe smøret for en enklere karamell, som blir like god!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit