kaker
Raw sjokoladekake med dadler og nøtter
Denne saftige sjokoladekaken lager du på 16 minutter – i hvert fall om du er like kjapp bak kjøkkenbenken som matblogger Elin Larsen.
15min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til sjokoladebunnen:
5 dlhasselnøtter
7 stkdadler (ferske og myke)
2 sskakao (rå eller vanlig kakaopulver)
1 tssalt
Dette trenger du til glasuren:
300 gcashewnøtter (uten salt)
4 sskakao (rå eller vanlig kakaopulver)
tre fjerdedeler dlappelsinjuice
1 tssalt
1 og en halv dllønnesirup (eller agave)
1 sslucuma (kan sløyfes)
Fremgangsmetode
Sjokoladebunnen
Kjør alle ingrediensene i en food processor til en klebrig masse med små nøttebiter. Tilsett mer dadler hvis bunnen ikke er klebrig nok.
Smør en rund springform (22 centimeter i diameter) med rå kokosolje, og trykk kakebunnen ned i formen. Sett i kjøleskapet mens du lager glasuren.
For best smaksresultat, kan du riste hasselnøttene på 180 grader i 10-15 minutter i ovnen først. Gni deretter av skallet, og avkjøl før de tilsettes i food processoren. Da er ikke kaken rå lenger, men du får bedre frem den karakteristiske nøttesmaken.
Glasuren
For å lage denne glasuren, må du ha en blender med høy hastighet.
Kjør alle ingrediensene på høy hastighet i en blender til en fin og myk konsistens. Hvis du ikke har en blender med høy hastighet, kan nøttene finmales før de blandes med resten av ingrediensene.
Smak til, og tilsett mer søtt, surt eller salt om nødvendig. Hvis glasuren er for tørr, kan du tilsette litt mer vann. Hell glasuren over kakebunnen, og pynt for eksempel med blåbær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆