kaker
Regnbuekake med kremostfrosting
Hvorfor ikke rocke opp kakebordet til konfirmasjonen eller mai-festen i år? Denne supertrendy regnbuekaken vil i hvert fall høste noen gisp når den åpnes.
1t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du til 6 lag med kakebunn:
375 gsmør
675 ghvetemel
450 gsukker
9 stkegg (middels store)
1 klypesalt
3 tsbakepulver
3 tsvaniljesukker
6 stkpastafarger (gul, oransje, rød, grønn, blå, lilla)
Dette trenger du til frosting:
175 gsmør
300 gnaturell kremost
750 gmelis
1 tsvaniljesukker
Fremgangsmetode
Ta ut alle de kalde ingrediensene fra kjøleskapet cirka en halvtime før du begynner, romtempererte råvarer gir det beste resultatet.
Sett ovnen på 180 grader og smør så mange 20 cm store kakeformer du har (du skal steke seks kakebunner).
Ha mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og smør i en kj økkenmaskin og kjør til en jevn masse. Tilsett eggene og rør til en jevn blanding.
Bruk en kjøkkenvekt og fordel røren likt i 6 boller. Rør inn ulike farger i rørene og hell en røre i hver form. Fordel røren jevnt i formen og stek i 10-12 minutter. Sjekk med en kakepinne at den er ferdig.
Vend kakebunnen på en rist til avkjøling, vask formen og stek videre til du har alle seks kakebunnene.
Lag frostingen og legg en kakebunn på kakefatet, smør et lag smørkrem, legg på en ny kakebunn og fortsett slik til du har en høy, flott kake med 6 ulike kakelag.
Dekk hele kaken med frosting. Du kan enten pynte med multifarget kakestrøssel eller bare la kaken være hvit.
Du kan gjerne smaksette kakebunnene for å gi litt ekstra spennende smak. For eksempel vil litt finrevet sitrusskall som lime, sitron og appelsin, eller saften av pasjonsfrukt, smake godt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆