kaker
Saftig bananbrød
Aldri kast overmodne bananer igjen, de får nytt liv i et deilig, grovt bananbrød.
1t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
100 gromtemperert smør
50 gbrunt sukker (evt. litt mer)
2 stkegg
2 stkmodne bananer (store)
100 gspeltmel siktet
150 gsammalt speltmel
1 tsbakepulver
1 tsvaniljepulver
1 tskanel
en halv tssalt
Fremgangsmetode
Start med å piske romtemperert smør og sukker luftig. Er bananene skikkelig modne holder det med 50 g sukker. Pisk inn ett egg av gangen.
Mos bananene, enten med gaffel for å få litt «chunks» eller med stavmikser om du ønsker en jevnere røre.
Bland alt det tørre godt sammen i en bolle. Tilsett det tørre i smørblandingen, og vend til slutt inn bananene med en slikkepott.
Kle en 1 liters brødform med bakepapir og fordel røren jevnt i formen. Stek bananbrødet på nederste rille ved 180 grader i 50-60 minutter.
La brødet avkjøles litt i formen før det legges på rist. La det avkjøles helt før du skjærer i det!
Bananbrød egner seg godt som turmat, snacks og en søt avslutning på søndagsfrokosten.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆