kaker
Saftig sjokoladekake uten gluten og melk
Er du på jakt etter en festkake som alle kan tåle? Bak en saftig og god glutenfri sjokoladekake uten melk neste gang du får gjester!
50min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
150 gmelkefritt smør (soft flora, melange etc + mer til smøring av form)
200 gmørk sjokolade (minimum 70% kakao)
en halv dlvann
1 ssespressopulver (eller 1 espressoshot)
200 gmandelmel
2 ssbakekakao
1 tsbakepulver
1 klypesalt
4 stkegg
125 gsukker
2 begerbringebær (til pynt)
2 ssmelis (til pynt)
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt det melkefrie smøret over lav varme. Hakk sjokoladen og rør inn i smøret til en jevn blanding.
Bland kokende vann og espressopulver og bland sammen med sjokoladeblandingen. Tilsett eventuelt en espressoshot.
Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Mandelmel, kakao, bakepulver og salt. Sett til side.
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Dette tar 6-8 minutter på høy hastighet.
Vend forsiktig inn det tørre i eggedosisen, før du blander inn sjokoladeblandingen med en slikkepott. Rør så lite som mulig.
Kle en 20-22 cm springform med bakepapir. Smør med melkefritt smør oppover kantene og i bunnen for at kaken enkelt skal slippe papiret. Hell røren over i formen.
Sett kaken inn midt i ovnen og senk temperaturen til 170 grader. Stekes i 40-50 minutter. Kaken er myk når den tas ut av ovnen og må avkjøles helt før du løsner springformen.
Pynt kaken med bringebær og et dryss melis på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆