Til hovedinnhold
kaker

Sjokoladekake med kaffekrem og karamellisert popcorn

Kaffe og sjokolade er en utrolig deilig kombinasjon. Dette er en mørk og god sjokoladekake med en herlig kaffekrem og toppet med – hold deg fast – raust med karamellisert popcorn.

Sjokoladekake med kaffekrem og karamellisert popcorn

45min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til sjokoladekaken:

4stkegg

2dlsukker

2 og en halvdlhvetemel

1tsbakepulver

200gkokesjokolade

220gmeierismør

Dette trenger du til kaffekremen:

100gmørk sjokolade

150gromtemperert smør

100gmelis

25gbakekakao

2sssterk kaffe

Dette trenger du til karamellisert popcorn:

4ssmeierismør

3ssvann

2dlsukker

en halvtsnatron

75gpoppet popcorn

Fremgangsmetode

Slik lager du sjokoladekaken

Pisk egg og sukker til eggedosis. tilsett hvetemel og bakepulver og vend inn smeltet smør og sjokolade.
Stek kaken i 35 minutter på 220 °C i en 24 cm kakeform.

Slik lager du kaffekrem

Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til romtemperatur.
Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin, tilsett bakekakao og rør til en jevn røre.
Vend inn kaffe og smeltet sjokolade.

Slik lager du karamellisert popcorn

Kok opp smør og vann, rør inn sukkeret og la det koke på høy varme til det blir gyllen karamell.
Tilsett natron og vend inn popcorn.
Avkjøl på bakepapir.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn