kaker
Sjokoladekake med kaffekrem og karamellisert popcorn
Kaffe og sjokolade er en utrolig deilig kombinasjon. Dette er en mørk og god sjokoladekake med en herlig kaffekrem og toppet med – hold deg fast – raust med karamellisert popcorn.
45min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til sjokoladekaken:
4 stkegg
2 dlsukker
2 og en halv dlhvetemel
1 tsbakepulver
200 gkokesjokolade
220 gmeierismør
Dette trenger du til kaffekremen:
100 gmørk sjokolade
150 gromtemperert smør
100 gmelis
25 gbakekakao
2 sssterk kaffe
Dette trenger du til karamellisert popcorn:
4 ssmeierismør
3 ssvann
2 dlsukker
en halv tsnatron
75 gpoppet popcorn
Fremgangsmetode
Slik lager du sjokoladekaken
Pisk egg og sukker til eggedosis. tilsett hvetemel og bakepulver og vend inn smeltet smør og sjokolade.
Stek kaken i 35 minutter på 220 °C i en 24 cm kakeform.
Slik lager du kaffekrem
Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til romtemperatur.
Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin, tilsett bakekakao og rør til en jevn røre.
Vend inn kaffe og smeltet sjokolade.
Slik lager du karamellisert popcorn
Kok opp smør og vann, rør inn sukkeret og la det koke på høy varme til det blir gyllen karamell.
Tilsett natron og vend inn popcorn.
Avkjøl på bakepapir.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆