småkaker & cookies
Berlinerkranser til jul
Deilige, gylne berlinerkranser som smelter på tunga! Vanskelig? Slett ikke!
10min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
1 stkeggeplomme (hardkokt)
1 stkeggeplomme (rå)
60 gsukker
125 gromtemperert smør
175 ghvetemel
1 stkeggehvite (lettpisket)
1 dlperlesukker
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 20-25 berlinerkranser, avhengig av størrelse.
I en bolle moser du den hardkokte eggeplommen godt sammen med den rå. Tilsett sukker og pisk til luftig eggedosis.
Smuldre smøret i melet, men hold igjen litt av det.
Miks blandingen i eggedosisen, men ikke overarbeid deigen. Da kan den bli vanskelig å jobbe med.
Sett deigen i kjøleskapet et par timer.
Sett stekeovnen på 180 °C, og legg bakepapir på bakeplatene.
Dryss mel på benken og trill ut deigpølser med tykkelse som en lillefinger, ca 10 cm lange. Form pølsene til kranser.
Pisk eggehviten lett og ha den i en skål. Perlesukkeret har du også i en skål.
Dypp kransene først i eggehvite, så i perlesukker. Legg dem på stekebrettet.
Er det vanskelig å dyppe kransene, kan du enten sette dem i kjøleskapet i 15 minutter, eller du kan pensle kransene med eggehviten og strø med perlesukker.
Stek berlinerkransene midt i ovnen i 8-10 minutter. De skal være lyse, men litt gylne langs kanten.
La kransene avkjøle seg litt på platen før du flytter dem over på rist. Når kakene er helt kalde, kan de oppbevares i tett boks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆