Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Berlinerkranser til jul

Deilige, gylne berlinerkranser som smelter på tunga! Vanskelig? Slett ikke!

Hjemmelagede berlinerkranser til jul, lagt på glass med gavelapp knyttet på med gavebånd.

10min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

1stkeggeplomme (hardkokt)

1stkeggeplomme (rå)

60gsukker

125gromtemperert smør

175ghvetemel

1stkeggehvite (lettpisket)

1dlperlesukker

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 20-25 berlinerkranser, avhengig av størrelse.
I en bolle moser du den hardkokte eggeplommen godt sammen med den rå. Tilsett sukker og pisk til luftig eggedosis.
Smuldre smøret i melet, men hold igjen litt av det.
Miks blandingen i eggedosisen, men ikke overarbeid deigen. Da kan den bli vanskelig å jobbe med.
Sett deigen i kjøleskapet et par timer.
Sett stekeovnen på 180 °C, og legg bakepapir på bakeplatene.
Dryss mel på benken og trill ut deigpølser med tykkelse som en lillefinger, ca 10 cm lange. Form pølsene til kranser.
Pisk eggehviten lett og ha den i en skål. Perlesukkeret har du også i en skål.
Dypp kransene først i eggehvite, så i perlesukker. Legg dem på stekebrettet.
Er det vanskelig å dyppe kransene, kan du enten sette dem i kjøleskapet i 15 minutter, eller du kan pensle kransene med eggehviten og strø med perlesukker.
Stek berlinerkransene midt i ovnen i 8-10 minutter. De skal være lyse, men litt gylne langs kanten.
La kransene avkjøle seg litt på platen før du flytter dem over på rist. Når kakene er helt kalde, kan de oppbevares i tett boks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit