småkaker & cookies
Glutenfrie crinkle cookies
Crinkle cookies har fått navnet sitt fra det morsomme mønsteret som dennes når kjeksene stekes i ovnen, og er like gode som de er enkle å lage! De lages med mandelmel, og er derfor naturlig glutenfrie.
17min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
375 gmandelmel
280 gmelis (siktet)
1 stksitron (revet skall)
2 stkstore egg
2 dråperrød konditorfarge (evt. mer for å gi den fargen du vil ha)
2 tskakaopulver
50 gmelis
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 30 crinkle cookies, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 180˚C. Legg bakepapir på stekebrett.
Bland sammen mandelmel, siktet melis og revet sitronskall i en bakebolle.
Pisk eggene lett sammen og ha i det tørre. Bland til en samlet deig.
Del kakedeigen i 3 emner. Tilsett litt konditorfarge i ett emne, kakaopulver i ett og la det siste være naturell.
Rull kakedeigen til kuler, ca. 15 g per kule, og rull i en skål med melis.
Sett kulene på stekebrettet og press forsiktig ned. Flatere kaker blir jevnere stekt.
Stek midt i ovnen i 15-17 minutter og avkjøl på rist. Mandelkakene skal være lett sprø på utsiden, med en seig og myk kjerne når de er spiseklare.
Oppbevares tørt og mørkt, gjerne i en tett kakeboks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆