Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Glutenfrie crinkle cookies

Crinkle cookies har fått navnet sitt fra det morsomme mønsteret som dennes når kjeksene stekes i ovnen, og er like gode som de er enkle å lage! De lages med mandelmel, og er derfor naturlig glutenfrie.

Glutenfrie crinkle cookies i forskjellige farger, rullet i melis og servert på bakepapirkledd kjølerist med hyssing og hvite julestjerner rundt.

17min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

375gmandelmel

280gmelis (siktet)

1stksitron (revet skall)

2stkstore egg

2dråperrød konditorfarge (evt. mer for å gi den fargen du vil ha)

2tskakaopulver

50gmelis

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 30 crinkle cookies, avhengig av størrelse.
Forvarm ovnen til 180˚C. Legg bakepapir på stekebrett.
Bland sammen mandelmel, siktet melis og revet sitronskall i en bakebolle.
Pisk eggene lett sammen og ha i det tørre. Bland til en samlet deig.
Del kakedeigen i 3 emner. Tilsett litt konditorfarge i ett emne, kakaopulver i ett og la det siste være naturell.
Rull kakedeigen til kuler, ca. 15 g per kule, og rull i en skål med melis.
Sett kulene på stekebrettet og press forsiktig ned. Flatere kaker blir jevnere stekt.
Stek midt i ovnen i 15-17 minutter og avkjøl på rist. Mandelkakene skal være lett sprø på utsiden, med en seig og myk kjerne når de er spiseklare.
Oppbevares tørt og mørkt, gjerne i en tett kakeboks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit