småkaker & cookies
Hjemmelagede kransekakestenger
Hjemmelagede kransekakestenger er så gode at du bør lage dobbel porsjon; én til deg, og én til å gi bort i spiselig julegave til noen du er glad i!
20min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
500 gmandler (med skall)
500 gmelis
3 stkeggehviter (evt. 4 stk om deigen krever mer fuktighet)
Fremgangsmetode
Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke over natten, eller et par dager. Mal de tørre mandlene med mandelkvern.
Bland sammen de malte mandlene og melis i en bolle.
Pisk eggehvitene lett sammen. Kjør mandelblandingen i en foodprocessor og bland inn litt og litt av eggehviten til du får en fin konsistens. Deigen skal være seig og fast.
Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig et par timer eller til neste dag.
Del deigen i 8 emner og trill lange fingertykkepølser. Del opp i ca 8 cm lange biter. Legg på et stekebrett med bakepapir, stek midt i ovnen på 200 ˚C med over- og undervarme i ca. 8-10 minutter til de såvidt er gylne. Sett til avkjøling.
Vil du pynte kransekakestengene?
Smelt kokesjokolade over vannbad. La sjokoladen avkjøle litt, slik at den ikke blir så flytende.
Dypp endene og/eller dekorer med smeltet sjokolade som kan sprøytes i tynne striper over stengene.
Strø på perlekuler eller annen pynt før sjokoladen stivner. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet. For å få dem raskere stive kan de settes litt i fryseren.
Du kan også pynte kransekakestengene med melis og eggehvite som blandes.
Tips!
Kransekake kan med fordel fryses og tas opp ved en senere anledning. Oppbevares i en lufttett boks.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆