småkaker & cookies

Italiensk biscotti på tre måter

Lyst på noe godt til kaffen? Hvorfor ikke bake italiensk biscotti! Alt du trenger er én grunndeig, så kan du variere smakene med nøtter, tørket frukt, eller en skikkelig julevariant med mørk sjokolade og appelsin!

Biscotti på tre måter, servert på hvitt rundt marmorfat med hvit kaffekopp og gullfargede juletrær i papir i bakgrunnen. Biscottien har biter av nøtter, tørket frukt og sjokolade, og er drysset med revet sitronskall.

35min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

Grunnoppskrift på biscotti:

6stkstore egg

1klypesalt

400gsukker

2tsvaniljepulver

800ghvetemel

3tsbakepulver

Pistasjenøtter og tranebær:

75gpistasjnøtter

25gtørkede tranebær

1stksitron (kun skallet)

Mandler og tørket aprikos:

75gmandler

25gtørkede aprikoser

1stkappelsin (kun skallet)

Appelsin og mørk sjokolade:

100gsjokolade ( i biter)

1stkappelsin (kun skallet)

100gmørk sjokolade

Fremgangsmetode

Grunnoppskrift på biscotti

Skill eggene og ha hvitene og plommene i hver sin bolle.
Rør sammen eggeplommer, sukker og vanilje til en jevn masse.
Stivpisk eggehvitene med en klype salt. Vend det forsiktig inn i sukkermassen med en slikkepott.
Sikt inn mel og bakepulver og rør godt ut. Del deigen i tre deler for å lage de tre forskjellige variantene.
Gjør klar de forskjellige smaksvariantene av nøtter, tørket frukt, sitrus og sjokolade, og bland inn i deigen.
Rull deigene ut til hver sin lange pølse, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Klem dem litt flate, så de blir ca 2 cm høye og 6 cm brede. Deigen renner ikke så mye ut under steking så du kan steke alle samtidig.
Stek midt i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Skjær biscottien i skiver mens deigen fortsatt er varm. Avkjøl deretter på rist.

Pistasjenøtter og tranebær

Vask sitronen godt, og tørk godt av. Finriv sitronskallet, og vend inn i deigen sammen med pistasjenøtter og tranebær.

Mandler og tørket aprikos

Rist mandlene i en tørr stekepanne til de får litt farge.
Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Del aprikosene i strimler, og vend inn i deigen sammen med mandler og appelsinskall.

Appelsin og mørk sjokolade

Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Hakk sjokoladen i mindre biter, og vend inn i deigen sammen med appelsinskallet. Den mørke sjokoladen spares til slutt.
Smelt den mørke sjokoladen over vannbad, og dypp bunnen eller sidene av biscottien i sjokoladen. Legg over på bakepapir for å stivne.

Tips!

For å få biscottien ekstra tørr og sprø liker noen å ettersteke kjeksen etter den er delt i skiver. Da legger du skivene utover et bakepapirkledd stekebrett og steker på 175 grader i ca. 10-15 minutter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit