småkaker & cookies
Italiensk biscotti på tre måter
Lyst på noe godt til kaffen? Hvorfor ikke bake italiensk biscotti! Alt du trenger er én grunndeig, så kan du variere smakene med nøtter, tørket frukt, eller en skikkelig julevariant med mørk sjokolade og appelsin!
35min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Grunnoppskrift på biscotti:
6 stkstore egg
1 klypesalt
400 gsukker
2 tsvaniljepulver
800 ghvetemel
3 tsbakepulver
Pistasjenøtter og tranebær:
75 gpistasjnøtter
25 gtørkede tranebær
1 stksitron (kun skallet)
Mandler og tørket aprikos:
75 gmandler
25 gtørkede aprikoser
1 stkappelsin (kun skallet)
Appelsin og mørk sjokolade:
100 gsjokolade ( i biter)
1 stkappelsin (kun skallet)
100 gmørk sjokolade
Fremgangsmetode
Grunnoppskrift på biscotti
Skill eggene og ha hvitene og plommene i hver sin bolle.
Rør sammen eggeplommer, sukker og vanilje til en jevn masse.
Stivpisk eggehvitene med en klype salt. Vend det forsiktig inn i sukkermassen med en slikkepott.
Sikt inn mel og bakepulver og rør godt ut. Del deigen i tre deler for å lage de tre forskjellige variantene.
Gjør klar de forskjellige smaksvariantene av nøtter, tørket frukt, sitrus og sjokolade, og bland inn i deigen.
Rull deigene ut til hver sin lange pølse, og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Klem dem litt flate, så de blir ca 2 cm høye og 6 cm brede. Deigen renner ikke så mye ut under steking så du kan steke alle samtidig.
Stek midt i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Skjær biscottien i skiver mens deigen fortsatt er varm. Avkjøl deretter på rist.
Pistasjenøtter og tranebær
Vask sitronen godt, og tørk godt av. Finriv sitronskallet, og vend inn i deigen sammen med pistasjenøtter og tranebær.
Mandler og tørket aprikos
Rist mandlene i en tørr stekepanne til de får litt farge.
Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Del aprikosene i strimler, og vend inn i deigen sammen med mandler og appelsinskall.
Appelsin og mørk sjokolade
Vask og tørk appelsinen godt, og finriv skallet. Hakk sjokoladen i mindre biter, og vend inn i deigen sammen med appelsinskallet. Den mørke sjokoladen spares til slutt.
Smelt den mørke sjokoladen over vannbad, og dypp bunnen eller sidene av biscottien i sjokoladen. Legg over på bakepapir for å stivne.
Tips!
For å få biscottien ekstra tørr og sprø liker noen å ettersteke kjeksen etter den er delt i skiver. Da legger du skivene utover et bakepapirkledd stekebrett og steker på 175 grader i ca. 10-15 minutter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆