småkaker & cookies
Julens deiligste pepperkaker
Pepperkaker er noe av det morsomste du kan bake til jul, og for mange et obligatorisk innslag blant de berømte syv sortene.
10min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
300 gTINE Meierismør
2 dlsirup
4 dlsukker
2 dlTINE fløte
1 tsnellik
1 tsingefær
1 tspepper (strøken)
4 tskanel
2 tsbakepulver
900 ghvetemel
Fremgangsmetode
Til denne oppskriften trenger du pepperkakeformer. Husk at pepperkakedeigen må ligge kaldt en stund før du kjevler og stikker den ut, så det beste er om du lager den dagen før.
Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
Rør i fløten. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn litt etter litt til du får en jevn og passe fast deig. La pepperkakedeigen stå kaldt til neste dag.
Sett stekeovnen på 175 °C.
Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut forskjellige figurkaker og stek dem i 9-10 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist. Skal du henge opp kakene, er det viktig at du lager et hull til båndet før steking.
Tips:
Legg gjerne deigen i en bolle hvor innsiden er kledd med plastfolie eller legg hele i en brødpose for at du lettere vil få ut deigen når den har ligget kaldt.
Pynt gjerne pepperkakene med melisglasur.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆