småkaker & cookies
Knasende sprø kolakaker
Hvordan kan en så liten og beskjeden kake være så ufattelig god? Svenske kolakaker er en perfekt julekake, men med en liten advarsel: de er svært avhengighetsskapende!
15min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
220 gromtemperert smør
220 gsukker
340 gsiktet hvetemel
2 tsnatron
1 tskanel
1 ssflytende honning
en halv stksitron (revet skall)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 80-100 småkaker, avhengig av størrelse.
Pisk smør og sukker hvitt.
Sikt i det tørre, og tilsett honning og sitronskall.
Jobb sammen deigen med hendene og legg i en plastpose. Sett deigen kjølig i 1 time.
Sett ovnen på 175˚C
Del deigen i 6 emner og trill hvert av emnene ut til pølser.
Kjevle pølsene på toppen til lange remser med deig, ca. en halv centimeter tykk.
Legg strimlene på bakepapirkledd stekeplate. Skjær deigstrimlene i rektangler og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Det blir mellom 80 og 100 småkaker.
Avkjøl kolakakene på rist, og oppbevar dem mørkt og tørt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆