Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Knasende sprø kolakaker

Hvordan kan en så liten og beskjeden kake være så ufattelig god? Svenske kolakaker er en perfekt julekake, men med en liten advarsel: de er svært avhengighetsskapende!

Knasende sprø kolakaker; firkantede tynne småkaker, stablet i små tårn, bundet sammen med hyssing og pyntet med litt granbar. Stablene er servert på rund hvit steinfjøl.

15min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

220gromtemperert smør

220gsukker

340gsiktet hvetemel

2tsnatron

1tskanel

1ssflytende honning

en halvstksitron (revet skall)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 80-100 småkaker, avhengig av størrelse.
Pisk smør og sukker hvitt.
Sikt i det tørre, og tilsett honning og sitronskall.
Jobb sammen deigen med hendene og legg i en plastpose. Sett deigen kjølig i 1 time.
Sett ovnen på 175˚C
Del deigen i 6 emner og trill hvert av emnene ut til pølser.
Kjevle pølsene på toppen til lange remser med deig, ca. en halv centimeter tykk.
Legg strimlene på bakepapirkledd stekeplate. Skjær deigstrimlene i rektangler og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Det blir mellom 80 og 100 småkaker.
Avkjøl kolakakene på rist, og oppbevar dem mørkt og tørt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit