småkaker & cookies
Sirupsnipper
Disse rutene med taggete kanter og en skåldet mandel i midten er for mange et symbol på julen. De smaker fantastisk og har lang holdbarhet. La deigen stå kjølig en god stund, aller helst til neste dag.
5min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
Dette trenger du:
1 og en halv dlTINE fløte
150 glys sirup
150 gsukker
100 gTINE Meierismør
450 ghvetemel
en halv tsmalt pepper
en fjerdedel tsmalt ingefær
en fjerdedel tsmalt anis
en fjerdedel tsmalt kanel
tre fjerdedeler tshornsalt
tre fjerdedeler tsnatron
Pynt::
100 gskåldede mandler
Fremgangsmetode
Kok opp fløte, sirup og sukker. Ha i smør og avkjøl til blandingen er lunken. Sikt i alt det tørre. Elt deigen sammen. La den stå kjølig en god stund, aller helst til neste dag.
Sett stekeovnen på 175 °C. Ta fram en stekeplate som du har smurt eller har på bakepapir.
Kjevle deigen tynn og skjær ut snipper. Legg en halv skåldet mandel på hver kake. Legg sirupsnippene på stekeplaten.
Stek sirupsnippene i ca. 5 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.
Oppbevar dem i tett boks eller fryseboks.
Tips
Snippene blir blanke hvis de pensles med eggehvite før stekingen.
Som en rekke andre deiger til diverse julekaker, bør også sirupsnippedeigen ligge kaldt en god stund før den kjevles ut. Da blir den lettere å arbeide med. Så det aller beste er å lage den dagen før stekingen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆