småkaker & cookies
Sprø havreflarn
Havreflarn hører jula til. De lettvinte småkakene smaker deilig karamell og er perfekte å bake sammen med barn og barnebarn. Du kan også lage dem glutenfrie.
7min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
125 gsmør (smeltet)
210 glettkokte havregryn
2 stkegg
250 gsukker
1 tsbakepulver
en fjerdedel tssalt
Fremgangsmetode
Oppskriften er nok til ca. 35-40 flarn.
Forvarm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir klart på to stekebrett.
Smelt smør i en kasserolle og rør inn havregrynene.
Visp egg og sukker på høy hastighet i ca. 3 minutter, til en lys og luftig eggedosis. Tilsett bakepulver og salt og rør om.
Bland sammen eggedosis og havregryn til en masse.
Bruk et par teskjeer til å sette røren på bakepapiret, ca. 1-1,5 ts per kake. Havreflarnene flyter veldig lett ut så ikke sett dem for tett. 9 kaker per stekebrett er nok.
Stek havreflarnene midt i ovnen i 6-7 minutter, til kakene har «flatet» ut og har blitt litt mørkere i kantene.
La havreflarnene avkjøles helt før de løsnes fra bakepapiret. Oppbevar kakene mørkt og tørt, for eksempel i en kakeboks eller lignende.
Gjør oppskriften glutenfri:
Gjør denne oppskriften glutenfri ved å bytte ut havregrynene med glutenfri havregryn.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆