Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Sprø havreflarn

Havreflarn hører jula til. De lettvinte småkakene smaker deilig karamell og er perfekte å bake sammen med barn og barnebarn. Du kan også lage dem glutenfrie.

Gylne sprø havreflarn lagt i stabel, og bundet sammen med rødt bånd. Julepyntet bord med kongler, kaffekopp og kakefat med havreflarn i bakgrunnen.

7min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

125gsmør (smeltet)

210glettkokte havregryn

2stkegg

250gsukker

1tsbakepulver

en fjerdedeltssalt

Fremgangsmetode

Oppskriften er nok til ca. 35-40 flarn.
Forvarm ovnen til 180 grader. Legg bakepapir klart på to stekebrett.
Smelt smør i en kasserolle og rør inn havregrynene.
Visp egg og sukker på høy hastighet i ca. 3 minutter, til en lys og luftig eggedosis. Tilsett bakepulver og salt og rør om.
Bland sammen eggedosis og havregryn til en masse.
Bruk et par teskjeer til å sette røren på bakepapiret, ca. 1-1,5 ts per kake. Havreflarnene flyter veldig lett ut så ikke sett dem for tett. 9 kaker per stekebrett er nok.
Stek havreflarnene midt i ovnen i 6-7 minutter, til kakene har «flatet» ut og har blitt litt mørkere i kantene.
La havreflarnene avkjøles helt før de løsnes fra bakepapiret. Oppbevar kakene mørkt og tørt, for eksempel i en kakeboks eller lignende.

Gjør oppskriften glutenfri:

Gjør denne oppskriften glutenfri ved å bytte ut havregrynene med glutenfri havregryn.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit