småkaker & cookies

Hjemmelagde sprø krumkaker

Krumkaker er en av de fineste klassiske julekakene vi har. Skjøre og sprø kaker med et nydelig mønster som gjør dem til ekte festkaker.

Hjemmelagde sprø krumkaker i kjegleform servert på hvit asjett med pisket krem, ferske bringebær og en kopp kaffe. Asjetten står på rustikk trebord, med et fat krumkaker og en liten skål pisket krem ved siden av.

1t / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

3stkegg (Se oppskrift for detaljer ang størrelse og vekt.)

150gsukker

150ghvetemel

1tskardemomme

150gsmør

2sskaldt vann (spe med mer om nødvendig)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 30 krumkaker.
Vei eggene med skall, og bruk like mange gram sukker, hvetemel og smør.
Smelt smøret og sett det til side for avkjøling
Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis.
Sikt i mel og kardemomme og vend det forsiktig inn. Vend i det smeltede smøret.
Spe med 2-3 ss vann.
La røren svelle i 20-30 minutter.
Legg en ss røre i midten av krumkakejernet og trykk godt sammen.
Stek til krumkaken er gyllen og løft den så forsiktig ut og rull den rundt krumkakepinnen. Vær rask, men forsiktig, og legg den så over på en rist for avkjøling.
Så snart krumkaken er avkjølt vil den være stiv og holde fasongen, som regel i akkurat passe tid for å rulle den neste.
La krumkakene avkjøle helt på rist før de oppbevares i tett boks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit