småkaker & cookies
Store og myke sjokoladekjeks
Sjokoladekjeks, eller chocolate chip cookies som det heter i USA, er alltid populært - spesielt når de er hjemmelagede og rykende ferske fra ovnen! Denne amerikanske versjonen gir tykke og myke kjeks med masse sjokoladebiter. En sikker vinner til ettermiddagskaffen eller lørdagskosen!
15min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
150 gbrunt sukker
100 ghvitt sukker
en halv tssalt
100 gsmeltet smør
1 stkegg
1 stkeggeplomme
250 ghvetemel
en halv tsbakepulver
1 tsvaniljesukker
200 gmelkesjokolade (enten dråper, eller grovhakket)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 16-18 kjeks.
Ha sukker og salt i en bakebolle. Smelt smøret og hell over sukkeret. Visp sammen på høy hastighet til en godt blandet masse.
Tilsett egg og eggeplomme og visp til en jevn røre.
Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en slikkepott til å vende det tørre inn i sukkerblandingen, uten å jobbe for mye med deigen. Jo mer du jobber med deigen, jo tørrere og hardere kan kjeksene bli.
Bland til slutt inn sjokoladen og kna sammen deigen til bitene er godt fordelt i hele deigen. Bruk en isskje til å lage kuler av deigen. Sett kulene kjølig i 30 minutter.
Du kan også forme deigen til en tykk pølse (ca. 5 cm i diameter), pakke inn i plastfolie og sette i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 180 grader. Har du formet deigen som en pølse, skjær i ca. 1,5 cm tykke skiver.
Fordel ca. 8 kjeksemner utover på bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i ca. 12-15 minutter. Sjokoladekjeksene skal være lyse i fargen og myke i konsistensen når de er ferdig stekt. Avkjøl på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆