Til hovedinnhold
småkaker & cookies

Verdens beste sirupsnipper

Gylne og sprø sirupsnipper, med mandelen plassert som en diamant i midten, er en kjærkommen julegjest!

Gylne sirupsnipper med mandel i midten, servert i julekakeboks på kaffebord med duk.

5min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

Dette trenger du:

150gsukker

150gmørk sirup

1 og en halvdlkremfløte

100gsmør

450ghvetemel

en fjerdedeltsmalt pepper

en fjerdedeltsmalt ingefær

en fjerdedeltsmalt anis

en fjerdedeltsmalt kanel

tre fjerdedelertsnatron

Pynt:

100gskåldede mandler

1stkeggehvite

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 60 sirupsnipper.
Hell fløte, sukker og sirup i en kjele og kok opp. Ha i smøret og rør til det har smeltet helt. La blandingen avkjøle seg.
Ha i krydder og mel, og elt deigen godt sammen.
Kjevle deigen tynt ut, ca 2 mm.
Skjær ut snippene. Bruk en linjal og en kaketrinse. Er du fjellstø på hånden eller ikke så nøye på om snippene varierer litt i størrelse, kan du gjøre det på frihånd. Er du skikkelig pirkete, kan du lage en sjablong av papir for å få alle like store.
Legg snippene på bakebrettet. Lim på halve mandler midt på snippene med litt eggehvite. Da sitter de bedre på!
Stek midt i ovnen på 175 °C i rundt 5 minutter. Følg godt med så snippene dine blir gylne og ikke brent.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit