kaker

Snickerskake med peanøtter og karamell

Snickerskake er den ultimate kaken for alle som elsker salt og søtt. For hvem kan vel motstå en fristelse full av salte peanøtter, sjokoladekrem og deilig karamell?

Rund Snickerskake med nøttebunn, sjokoladekrem, flytende karamell og salte peanøtter servert på hvit trefjøl. Lys bakgrunn med sjokolade, peanøtter og tallerkener i bakgrunnen.

1t 30min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

10 porsjoner

Nøttebunn:

3stkeggehviter

225gsukker

100gRitzkjeks (eller andre salte kjeks)

150gsalte peanøtter

1tsvaniljesukker

1tsbakepulver

Karamell:

180gsukker

1dlvann

15gsmør

1dlkremfløte

Sjokoladeglasur:

50gsmør

100gmørk sjokolade 70% (i biter)

45gsukker

3stkeggeplommer

Pynt:

75gsalte peanøtter (grovhakket)

25gmørk sjokolade 70% (grovhakket)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader.
Gni sidene på en kakeform á 22-24 cm inn med smør for å feste papiret. Fest bakepapir i bunnen på kakeformen og lag en «krage» med bakepapir rundt kanten.
Bruk kjøkkenmaskin og sørg for at bollen er helt ren og tørr. Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett sukkeret litt og litt mens maskinen går, til du har en stiv marengs.
Knus Ritz-kjeks og peanøtter til en grovkornet masse i en food processor. Vend inn i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Hell røren i kakeformen og fordel jevnt utover. Stek på rist midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl helt i formen.

Karamell

Ha sukker og vann i en liten kasserolle og kok opp på sterk varme. La sukkervannet koke til det har får en fin karamellfarge. Ikke rør i sukkerblandingen, da kan det krystallisere seg.
Ta kasserollen bort fra varmen og la karamellen avkjøle i ca. 5 minutter.
Rør inn smør og fløte. Avkjøl karamellen til romtemperatur og hell over nøttebunnen. Sett kakeformen kaldt til karamellen har stivnet.

Sjokoladeglasur og pynt

Smelt smøret i en liten kasserolle og ta bort fra varmen. Rør inn sjokoladebitene til de har smeltet helt. Avkjøl i 10 minutter til blandingen er lunken.
Pisk sukker og eggeplommer sammen til tykk og lys eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen og hell sjokoladeglasuren over kaken. Sett kaken kjølig i minimum 2 timer, til glasuren har fått satt seg.
Løsne kaken forsiktig fra formen og pynt med grovhakkede peanøtter og mørk sjokolade.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit