kaker
Supersaftig gulrotkake i fire etasjer
Imponer med saftig gulrotkake i flere etasjer, med himmelsk glasur og bær! Med disse enkle triksene får du en kake som får gjestene til å gispe.
1t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
8 stkegg
600 ghvitt sukker
200 gbrunt sukker
700 ghvetemel
3 tsbakepulver
2 tsnatron
2 tskanel
1 tskardemomme
1 tssalt
2 dlrømme
2 dlnøytral olje (solsikke, raps, soya)
800 ggulrøtter (revet)
Dette trenger du til glasuren:
200 gromtemperert smør
800 gmelis
400 gnaturell kremost (kjøleskapskald)
1 tsvaniljesukker (eller frø fra 1 vaniljestang)
en fjerdedel stksitron (saft og revet skall)
Dette trenger du til pynt:
1 stkgranateple
1 kurvjordbær
1 kurvbringebær
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180 grader, bruk gjerne varmluft.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis i en stor bakebolle, ca. 6-8 minutter.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, kanel, kardemomme og salt godt sammen.
Rør sammen rømme og olje. Tilsett det tørre og det våte vekselvis i eggedosisen til du har blandet inn alt. Rør så lite som mulig.
Vask og grovrasp gulrøttene. Tilsett dette til slutt i røren og bland forsiktig sammen.
Fordel røren i to kakeformer på 22-24 cm. Stekes ved 180 grader i ca. 1 time. Test med en kakepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken. Er det våt deig på pinnen, må kaken steke 5-10 minutter lenger.
Avkjøl kakene på rist i formen. Når de er helt avkjølt kan du løsne formene. Nå kan du enten dele begge kakene i to for å få fire lag, eller beholde størrelsen for å få to lag i kaken.
Slik lager du glasuren
Det er viktig at smøret er romtemperert når du lager glasuren! Pisk smør og 500 gram melis hvitt og luftig.
Tilsett kjøleskapskald kremost og vaniljepulver og bland godt sammen. Skvis saften fra ¼ sitron og finrasp skallet.
Pisk inn mer melis til du har ønsket konsistens. Glasuren må være ganske fast og stiv for å ikke renne ut når du stabler kakene. Bruk mer melis hvis nødvendig.
Når du skal montere kaken gjør du det direkte på kakefatet den skal stå på. Legg et tykt lag kremost mellom bunnene, og kle hele utsiden av kaken med et tynt lag glasur for en rustikk look.
Pynt med granateple og friske bær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆