kaker
Tropisk aroma
Gjør ekstra stas på søndagskaffen med en saftig, krydret sjokoladekake, dekket av herlig smørkrem. Tropisk aroma er kakeklassikeren vi aldri blir lei av.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
10 porsjoner
Dette trenger du til Tropisk Aroma:
200 gsmør (romtemperert)
250 gsukker
3 stkegg
300 ghvetemel
4 tsbakepulver
1 tsmalt muskatnøtt
1 tsmalt kanel
en fjerdedel tssalt
2 dlmelk
1 ssbakekakao
1 ssvann
Sjokoladekrem:
200 gsmør (romtemperert)
500 gmelis
4 ssbakekakao
1 tsvaniljesukker
6 sskaffe
Fremgangsmetode
Forvarm ovnen til 180˚C. Pisk smør og sukker til en lys og myk smørkrem. Fest bakepapir i bunnen av 2 springformer på 22-24 cm i diameter. Gni sidene inn med smør/fett.
Pisk inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver, muskatnøtt, kanel og salt i en blandebolle. Bland det tørre og melken vekselsvis inn i smørkremen. Begynn og avslutt med det tørre.
Ha 2/3 av kakerøren i den ene kakeformen. Stek midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne om bunnen er ferdig stekt.
Rør ut kakaopulver i vann og bland sammen med resten av kakerøren. Hell over i den andre springform (samme diameter som den lyse kakebunnen) og stek midt i ovnen i 15-20 minutter.
La begge kakebunnene avkjøles helt i formen før de løsnes og bakepapiret fjernes.
Sjokoladekrem
Pisk sammen smør og siktet melis, kakao og vaniljesukker. Rør inn kaffe til du har en myk og smørbar konsistens.
Del den lyse kakebunnen i to horisontalt. Smør et tynt lag sjokoladekrem utover og legg den mørke kakebunnen oppå. Smør et nytt lag krem og legg den siste lyse kakebunnen på toppen.
Fordel resten av kremen på hele kaken. Bruk en gaffel til å lage et enkelt mønster på toppen og på sidene.
Tropisk Aroma kan oppbevares 2-3 dager i kjøleskapet dekket med plast. Kaken kan også fryses.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆