and
Sprøstekt andebryst med karamelliserte poteter og dansk rødkål
Andebryst er festmat, og det møre, deilige kjøttet er spesielt godt sammen med julens smaker. Rødkål kokt med solbærsaft og appelsinjuice, og poter som karamelliseres i smør og sukker – vi kan ikke si annet enn at det smaker av jul!
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Andebryst:
2 stkandebryst
1 klypesalt og pepper
Dansk rødkål:
1 stkrødkål (mellomstor)
2 ssmeierismør
1 dlappelsinjuice (ferskpresset)
1 dlbalsamicoeddik
2 dlutblandet solbærsaft
1 tsallehånde (knust)
1 stkkanelstang
2 stkstjerneanis
40 gbrunt sukker
2 stktørket fiken
2 tssalt
Karamelliserte poteter:
1 kgsmåpoteter
6 sssukker
1 dlvann
1 sssmør
Fremgangsmetode
Andebryst
Rens andebrystene for sener. Skjær også vekk litt av fettet rundt kanten på brystene.
Snitt et rutemønster i skinnet og krydre med salt og pepper.
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne uten olje ettersom brystene slipper nok fett til bruningsprosessen.
Skru på varmen og brun brystene. Legg dem over i en ildfast form, og stek videre i ovn ved 175 °C i 8 min.
Ta brystene ut av ovnen og la dem hvile i minst 10 min før de skjæres i skiver.
Dansk rødkål
Kutt kålen i tynne skiver, og fres dem i smøret.
Tilsett resten av råvarene bortsett fra fiknene, og la det trekke ca. 35 min under lokk.
Ta av lokket og tilsett fikenene. La det trekke i 30 min til på svak varme.
Karamelliserte poteter
Kok potetene til de er møre. Skrell og avkjøl dem.
Smelt sukker i en dyp stekepanne på middels varme til du har en gyllen karamell. Tilsett vannet og kok ut eventuelle klumper.
Trekk potetene i karamellen. Rull dem rundt så de er dekket av karamell på alle sider.
Tilsett smøret mot slutten av steketiden og servér andebrystene med rødkål og poteter.
TIPS
Når man legger andebrystene i en kald stekepanne og så skrur på varmen, kommer man helt inn til det innerste fettlaget og får et bedre sluttresultat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆