Til hovedinnhold
and

Sprøstekt andebryst med karamelliserte poteter og dansk rødkål

Andebryst er festmat, og det møre, deilige kjøttet er spesielt godt sammen med julens smaker. Rødkål kokt med solbærsaft og appelsinjuice, og poter som karamelliseres i smør og sukker – vi kan ikke si annet enn at det smaker av jul!

Sprøstekt andebryst servert på hvitt ovalt fat med tørkede og friske urter, og tørket fiken. Skåler med dansk rødkål og karamelliserte poteter ved siden av.

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Andebryst:

2stkandebryst

1klypesalt og pepper

Dansk rødkål:

1stkrødkål (mellomstor)

2ssmeierismør

1dlappelsinjuice (ferskpresset)

1dlbalsamicoeddik

2dlutblandet solbærsaft

1tsallehånde (knust)

1stkkanelstang

2stkstjerneanis

40gbrunt sukker

2stktørket fiken

2tssalt

Karamelliserte poteter:

1kgsmåpoteter

6sssukker

1dlvann

1sssmør

Fremgangsmetode

Andebryst

Rens andebrystene for sener. Skjær også vekk litt av fettet rundt kanten på brystene.
Snitt et rute­mønster i skinnet og krydre med salt og pepper.
Legg andebrystene med skinnsiden ned i en kald, tørr stekepanne uten olje ettersom brystene slipper nok fett til bruningsprosessen.
Skru på varmen og brun brystene. Legg dem over i en ildfast form, og stek videre i ovn ved 175 °C i 8 min.
Ta brystene ut av ovnen og la dem hvile i minst 10 min før de ­skjæres i skiver.

Dansk rødkål

Kutt kålen i tynne skiver, og fres dem i smøret.
Tilsett resten av råvarene bortsett fra fiknene, og la det trekke ca. 35 min under lokk.
Ta av lokket og tilsett fikenene. La det trekke i 30 min til på svak varme.

Karamelliserte poteter

Kok potetene til de er møre. Skrell og avkjøl dem.
Smelt sukker i en dyp stekepanne på middels varme til du har en gyllen karamell. Tilsett vannet og kok ut eventuelle klumper.
Trekk potetene i karamellen. Rull dem rundt så de er dekket av karamell på alle sider.
Tilsett smøret mot slutten av steketiden og servér andebrystene med rødkål og poteter.

TIPS

Når man legger andebrystene i en kald stekepanne og så skrur på varmen, kommer man helt inn til det innerste fettlaget og får et bedre sluttresultat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit