and

Wraps med andeconfit, ovnsbakte grønnsaker og klementinchutney

Andeconfit er mørt og saftig kjøtt som allerede er tilberedt, så du kun trenger å varme det opp. Servér det i wraps med deilige ovnsbakte grønnsaker og en frisk klementinchutney!

Wraps med andeconfit, ovnsbakte grønnsaker og klementinchutney servert på trefjøl med hele andelår, friske grønnsaker og en liten skål klementinchutney. Gafler ved siden av.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

And og ovnsbakte grønnsaker:

2stkpastinakk (i staver)

2stkgulrøtter (i staver)

2stkrødløk (i tynne båter)

2feddhvitløk (delt i to)

2stilkerfersk rosmarin

en halvstksitron (kun saft)

1ssflytende honning

2ssandefett (eller olivenolje)

1tssalt

en fjerdedeltspepper

4stkconfiterte andelår (renset)

Klementinchutney:

500gklementiner (med skall, i strimler)

2stksjalottløk (i tynne skiver)

1stkrød chili (finhakket)

1cmfersk ingefær (i tynne skiver)

en halvdllønnesirup

en halvdlhvitvinseddik

2stkhel nellik

en fjerdedeltssalt

en fjerdedeltspepper

Til servering:

8stklomper

1stkvårløk (finsnittet)

75gsukkererter (finsnittet)

Fremgangsmetode

Klementinchutney

Behold skallet på ca. 3/4 av klementinene. Skyll og tørk godt. Skjær klementinene i tynne strimler.
Ha alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp.
Senk temperaturen og la chutneyen stå og småputre i en halvtime, til skallet er mørt og mesteparten av væsken har fordampet.

Ovnsbakte grønnsaker

Forvarm ovnen til 200˚C. Skrell pastinakk og gulrot og del i like tykke staver. Del løk og hvitløk i båter.
Ha grønnsakene i en ildfast form og ringle over sitronsaft, honning og andefett. Krydre med salt og pepper og bland godt. Stek midt i ovnen i 30 minutter, til grønnsakene er møre.

And

Rens konfitert andelår og riv kjøttet i grove biter. Ha i en ildfast form med litt av ande fettet og stek sammen med grønnsakene i ca. 10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt.

Til servering

Server rotgrønnsaker og andeconfit i lompe, med sprø sukkererter og strimlet vårløk. Topp med klementinchutney.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit