biff, storfe, oksekjøtt
Boeuf Bourguignon
Nok en berømt gryterett fra Burgund. Her er kyllingen byttet ut med kjøtt som er langtidskokt i vin, sammen med løk, gulrot og tomatpuré. Dette er fransk husmannskost på sitt beste, med deilige smaker som kommer frem etter 1,5 time i gryta. Retten er ikke vanskelig å lage, og får ofte følge av poteter, potetmos eller ris.
1t 30min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
700 ggrytekjøtt (uten bein)
2 sssmør
1 og en halv tssalt
en halv tssort pepper
4 dlrødvin
3 dlkjøttkraft
1 tstørket timian
1 stklaubærblad
2 stkgulrot
10 stksjalottløk
150 gbacon
200 gsopp
Fremgangsmetode
Bog eller høyrygg skjæres i terninger. Brun det raskt i en varm panne med litt smør. Brun små porsjoner av gangen.
Ha kjøtt i ei gryte og dryss over salt og pepper.
Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 60 minutter før løk og gulrot tilsettes.
Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.
Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆