biff, storfe, oksekjøtt
Ekstra saftige karbonader med saltbakt løkkompott
Lune karbonader er en sikker vinner på koldtbordet og med vårt «hemmelige» triks får de ekstra saftige godsakene garantert bein å gå på!
45min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til Saltbakt løkkompott med eple og pepperrot:
1 kggrovt havsalt
20 stksjalottløk
1 stkhvitløk (hel)
1 stkgrønt eple (i tynne båter)
1 sssmør
1 ssolivenolje
4 stilkerfrisk timian
1 stkstjerneanis
en halv stksitron (saft og revet skall)
1 tsflytende honning
2 ssfersk pepperrot (revet)
Dette trenger du til Karbonadekaker:
400 gkarbonadedeig (romtemperert)
60 ggul løk (revet)
en halv tsmalt pepper
en halv tsmalt ingefær
en halv tssalt
en halv dlmineralvann med kullsyre (f.eks. Farris)
1 sssmør (til steking)
1 sssolsikkeolje (til steking)
Fremgangsmetode
Start med løkkompotten: Sett ovnen på 180˚C. Fordel grovt salt i en ildfast form. Snitt bunnen av sjalottløkene og sett med bunnen ned i saltet.
Legg hele hvitløken i formen og dekk formen med aluminiumsfolie. Bak midt i ovnen i ca. 45 minutter til løken er myk.
Lag karbonadekakene: Bland karbonadedeig og revet løk godt sammen slik at løken blir jevnt fordelt. Krydre med pepper, ingefær og salt. Tilsett mineralvann og rør sammen til deigen virker smidig og sammenhengende.
Form karbonadene til åtte kuler som deretter trykkes flate.
Ha 1 ss smør og 1 ss olje i en stekepanne på ganske sterk varme. Brun karbonadene på hver side, senk temperaturen og stek ferdig (ca. 10 minutter totalt, avhengig av tykkelsen). Karbonadene holdes lune til servering.
Ta formen ut av ovnen og klem forsiktig ut den myke kjernen fra skallet på sjalottløken og hvitløken. Skrell eplet og del i tynne båter.
Varm smør og olje i en panne på middels sterk varme. Ha løk, eplebåter, timian og stjerneanis i stekepanna og la det surre under omrøring 2-3 minutter.
Vend inn sitronsaft og revet sitronskall. Smak til med honning, og salt og pepper om nødvendig.
Dryss revet pepperrot over løkkompotten rett før servering.
Tips: Det er ikke noe i veien for å bruke vanlig kjøttdeig, men vær oppmerksom på at karbonadene kan krympe en del når de stekes.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆