Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Ekte italiensk pastasaus

Har du først smakt en ekte pastasaus (Sugo), blir det vanskelig å gå tilbake. Lag en stor porsjon og frys ned, så har du fantastisk middag på null tid!

Pastasaus i kjele pyntet med hakket persille ved siden av en tresleiv som har blitt brukt til røring.

3t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

800gkarbonadedeig

1stkstor løk

2feddhvitløk

5sshakket frisk persille

2stklaurbærblad

1stkgulrot

en halvstkselleristang

2stkkyllingbuljongterning

1dlhvitvin eller eplenektar

1bokshermetiske cherrytomater

1ltomatsaus (kan lages selv med tomat i en kjøkkenmaskin, og sil av frøene)

1ssbrunt sukker

3ssolivenolje

salt og pepper

Fremgangsmetode

Finhakk gulrot og selleristang sammen med hvitløk og persille. Du kan fint gjøre dette i en kjøkkenmaskin, om du vil spare litt tid.
Finhakk løken, og brun den i litt olivenolje i en medium varm stekepanne. Ha løken over i en stor kjele. Sett kjelen på medium varm plate.
Ha i vinen/nektar og la løken småkoke litt.
Brun kjøttdeigen porsjonsvis i stekepanna, krydre med salt og pepper. Ha den ferdigstekte kjøttdeigen over i kjelen.
Ha i tomatsausen og de hermetiske tomatene.
Tilsett grønnsaksblandingen, laurbærblad, sukker og kyllingbuljong.
Ha gjerne i hakket, frisk basilikum og en liten kvist rosmarin.
La sugoen småkoke i rundt tre timer (inntil fargeendringer fra en rød til en brunaktig farge), rør av og til. Fjern laurbærblad og rosmarinstilken før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit