biff, storfe, oksekjøtt
Ekte italiensk pastasaus
Har du først smakt en ekte pastasaus (Sugo), blir det vanskelig å gå tilbake. Lag en stor porsjon og frys ned, så har du fantastisk middag på null tid!
3t / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
800 gkarbonadedeig
1 stkstor løk
2 feddhvitløk
5 sshakket frisk persille
2 stklaurbærblad
1 stkgulrot
en halv stkselleristang
2 stkkyllingbuljongterning
1 dlhvitvin eller eplenektar
1 bokshermetiske cherrytomater
1 ltomatsaus (kan lages selv med tomat i en kjøkkenmaskin, og sil av frøene)
1 ssbrunt sukker
3 ssolivenolje
salt og pepper
Fremgangsmetode
Finhakk gulrot og selleristang sammen med hvitløk og persille. Du kan fint gjøre dette i en kjøkkenmaskin, om du vil spare litt tid.
Finhakk løken, og brun den i litt olivenolje i en medium varm stekepanne. Ha løken over i en stor kjele. Sett kjelen på medium varm plate.
Ha i vinen/nektar og la løken småkoke litt.
Brun kjøttdeigen porsjonsvis i stekepanna, krydre med salt og pepper. Ha den ferdigstekte kjøttdeigen over i kjelen.
Ha i tomatsausen og de hermetiske tomatene.
Tilsett grønnsaksblandingen, laurbærblad, sukker og kyllingbuljong.
Ha gjerne i hakket, frisk basilikum og en liten kvist rosmarin.
La sugoen småkoke i rundt tre timer (inntil fargeendringer fra en rød til en brunaktig farge), rør av og til. Fjern laurbærblad og rosmarinstilken før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆