biff, storfe, oksekjøtt
Enkel og god gryterett med kjøttdeig
Gryterett med kjøttdeig er den ultimate hverdagsmiddagen. Og med en «hemmelig» ingrediens løftes smaken til nye høyder. Dette kan fort bli familiens nye favorittmiddag!
25min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gkjøttdeig
1 ssolje
1 stkgul løk
300 gsøtpotet
2 sstomatpuré
1 bokshermetiske tomater
4 dlvann
1 stkgrønnsaksbuljongterning
1 sspaprikapulver
2 tskarripulver
2 ssPeanøttsmør
en halv sssukker
1 tssalt og pepper (smak til)
2 ssgrovhakkete peanøtter (til servering)
Fremgangsmetode
Brun kjøttdeigen, i flere omganger, i en stor gryte på sterk varme. Sett kjøttet til side og senk temperaturen til middels sterk.
Ha litt olje i gryta og la løken surre forsiktig under omrøring i 2 minutter.
Tilsett brunet kjøttdeig, søtpotet i små terninger (ca. 2x2 cm), tomatpuré, hermetiske tomater, vann, buljongterning, krydder og peanøttsmør. Rør om og la gryteretten småkoke i ca. 8 minutter, eller til søtpoteten er ferdig kokt.
Smak til med sukker, salt og pepper. Topp med grovhakkede peanøtter før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆