biff, storfe, oksekjøtt
Grillet entrecôte med ratatouille
Har du prøvd å grille entrecôte med bein før? Sammen med en fransk ratatouille får du et herlig grillmåltid. Fritt for å gnage av kjøttet på beinet!
1/2
50min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
1 stkgul løk
4 feddhvitløk
1 stkgul paprika
1 stkrød paprika
1 dlextra virgin olivenolje
1 stkgrønn squash (eller gul)
1 stkaubergine (liten)
1 ssfriske timianblader
1 ssrødvinseddik
1 tssalt
1 tspepper
1 kurvcherrytomater
1 håndfullbasilikum
2 stkentrecôte (med ben, ca 1 kg)
2 tspepper
2 tssalt
1 pkaspargesbønner
Fremgangsmetode
Ratatouille:
Finhakk løk og hvitløk. Kutt paprika i små terninger. Fres dette sammen i en dyp stekepanne med litt av oljen i 5-6 minutter. Legg til side.
Del squash og aubergine i terninger. Tilsett mer av oljen i pannen og stek dette til grønnsakene har fått en fin stekeskorpe. Ha løken og paprikaen tilbake i pannen og tilsett timianblader, rødvinseddik, salt og pepper.
Del cherrytomatene i fire og ha over i ratatouillen. Bland alt sammen og la det surre over lav varme i 10 minutter.
Kjøttstykker:
Krydre kjøttsykkene med rikelig salt og pepper. Fyr opp grillen og brun kjøttsykkene 3-5 minutter på hver side, eller til de har fått en fin stekeskorpe.
Skru ned temperaturen eller legg dem over på indirekte varme og stek videre i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. La kjøttet hvile 10 minutter før du skjærer i det.
Kok opp rikelig med vann i en kjele, og legg aspargesbønnene ned i det kokende vannet i ca 30 sekunder. Legg aspargesbønnene over i en bolle med iskaldt vann, gjerne med isbiter, for å stoppe kokeprosessen.
Server kjøttet sammen med ratatouille og aspargesbønner.
Har du ikke grill?
Krydre kjøttstykkene med rikelig salt og pepper. Varm en stekepanne med litt olje og stek hvert kjøttstykke i 3-4 par minutter på hver side.
Skru ned temperaturen litt og tilsett en klatt smør, to hele hvitløksfedd og to timianstilker for ekstra god smak. Øs smøret over kjøttet i to minutter.
Legg kjøttstykkene over i en ildfast form og etterstek dem i stekeovn ved 180 grader i 10 minutter. La kjøttstykkene hvile 5-10 minutter før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆