biff, storfe, oksekjøtt
Grov burger med manchegodressing
Er du en skikkelig grillmester med sans for de diggeste burgerne? Da kverner du dem selv av godt, marmorert kjøtt og serverer dem med hjemmelaget tilbehør.
10min / 45min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Hamburgere:
800 ghøyrygg (entrecôte, annet marmorert storfekjøtt eller karbonadedeig kan brukes)
1 tspotetmel
2 stkeggeplommer
2 sschili
2 ssgrovmalt pepper
2 sssalt
Jalapeño- og manchegodressing:
1 pkmajones
50 grevet manchego
1 ssfinhakket jalapeno
1 ssfinhakket koriander
1 stklime (saften)
Rødløksmarmelade:
1 stkrødløk (i skiver)
3 ssbrunt sukker
en halv dlrødvinseddik
en halv dlbalsamico
Til servering:
1 poseruccola
2 stktomater
4 stkbrioche burgerbrød
Fremgangsmetode
Kvern kjøttet. Bland kjøttet med potetmel og egg. Smak farsen til med chili, salt og pepper. Form fire hamburgere og legg dem kjølig i 30 min. Da setter de seg og blir lettere å grille.
Pensle burgerne med olje og grill dem på høy varme. De er ferdige når det begynner å piple kjøttsaft ut av dem.
Bland majones med manchego, jalapeño, koriander og limesaft.
Kok rødløken sammen med brunt sukker, rødvinseddik og balsamico til rødløken mister den rå smaken. Topp burgerne med rødløk, og legg burgeren sammen med burgerbrød, ruccola og tomater.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆ ▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆