biff, storfe, oksekjøtt
Gryterett med meksikansk vri
Dette er en deilig gryterett hvor alt kokes i samme gryte, slik gryteretter skal kokes. Lages enkelt helt fra bunnen av, og du styrer selv hvor sterk du vil ha den.
30min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
400 gkjøttdeig
2 feddhvitløk
1 stkløk
1 stkrød chili
1 sspaprikapulver
1 ssspisskummen
2 bokserhakket tomat
5 dlvann + buljongterning (eller kraft)
3 dlris
2 stkvårløk
1 stkrød paprika
1 boksmais
1 boksbrune bønner
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Brun kjøttdeig i en tykkbunnet gryte. Del løk i terninger og la den surre med til den er blank. Tilsett så finhakket chili og hvitløk. Bland inn krydderet.
Hell over vann/kraft og hermetiske tomater. Rør inn risen og kok opp under omrøring. Rør om av og til.
Del paprika og vårløk i terninger og ha dette i gryteretten sammen med mais. Skyll godt av bønnene og ha dem også i gryten.
La gryteretten småkoke til risen er ferdig, juster eventuelt med mer vann dersom gryten blir for tørr. Smak til med salt og pepper og server gryteretten med en god salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆