biff, storfe, oksekjøtt

Gryterett med meksikansk vri

Dette er en deilig gryterett hvor alt kokes i samme gryte, slik gryteretter skal kokes. Lages enkelt helt fra bunnen av, og du styrer selv hvor sterk du vil ha den.

Gryterett med meksikansk vri, med tomat, bønner, mais, kjøttdeig og vårløk, laget i turkis kjele. Rustikk trebord og blått kjøkkenhåndkle ved siden av.

30min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

400gkjøttdeig

2feddhvitløk

1stkløk

1stkrød chili

1sspaprikapulver

1ssspisskummen

2bokserhakket tomat

5dlvann + buljongterning (eller kraft)

3dlris

2stkvårløk

1stkrød paprika

1boksmais

1boksbrune bønner

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Brun kjøttdeig i en tykkbunnet gryte. Del løk i terninger og la den surre med til den er blank. Tilsett så finhakket chili og hvitløk. Bland inn krydderet.
Hell over vann/kraft og hermetiske tomater. Rør inn risen og kok opp under omrøring. Rør om av og til.
Del paprika og vårløk i terninger og ha dette i gryteretten sammen med mais. Skyll godt av bønnene og ha dem også i gryten.
La gryteretten småkoke til risen er ferdig, juster eventuelt med mer vann dersom gryten blir for tørr. Smak til med salt og pepper og server gryteretten med en god salat.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit