biff, storfe, oksekjøtt
Hjemmelaget meksikansk gryte
Hjemmelaget meksikansk gryte er litt taco, litt gryterett og samtidig en sunn middagsrett med masse smak. Topp den med avokado, rømme og sprø nachos.
25min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
400 gkarbonadedeig
1 stkløk
1 feddhvitløk
1 stkrød chili
1 ssmatolje (f.eks. raps eller solsikke)
1 posetaco krydder (ca. 30g)
1 stkpaprika
1 bokskidneybønner eller brune bønner, skyllet og avrent, 400g
2 dllangkornet ris
2 bokshermetiske hakkede tomater a 400 g
2 dlvann
1 stkliten boks mais
1 stklimesaft
1 klypesalt og pepper
Til servering:
1 stkAvokado i biter
1 dæsjrømme
1 klypefrisk koriander
1 posenacho chips (eller tortillachips)
Fremgangsmetode
Finhakk løk, hvitløk og chili. (Fjern frøene fra chilien om du ikke vil ha gryta for «hot».) Varm opp olje i en kasserolle på middels varme og stek løk, hvitløk og chili til løken er blank og myk.
Skru opp varmen og tilsett karbonadedeig. Brun kjøttet og rør inn tacopulveret.
Skjær opp paprika i små biter og ha den over i kasserollen sammen med bønner, ris, hermetiske tomater og vann. Kok opp, skru ned varmen og legg på lokk. La det småputre til risen er ferdig, ca. 15-20 minutter.
Ta av lokket mot slutten av koketiden dersom du vil ha en tykkere gryterett.
Rør inn mais og limesaft rett før servering, og smak til med salt og pepper.
Server gjerne gryten med avokadobiter, rømme, frisk koriander og nachos eller tortillachips.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆