biff, storfe, oksekjøtt
Hjemmelaget roastbiff med kremet potetsalat
Hjemmelaget roastbiff er perfekt tilbehør på koldtbord, som pålegg og til middag. Her får du vite hvor enkelt du lager mør og saftig roastbiff med potetsalat hjemme.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gmørbrad (eller flatbiff)
2 tssalt
2 tspepper
2 ssdijonsennep
2 ssolje
2 sssmør
4 feddhvitløk
2 stilkerrosmarin
Dette trenger du til potetsalat:
500 gpoteter
1 begercrème fraîche
4 ssmajones
1 tsdijonsennep
1 stkpurre
1 pottegressløk
2 stkhele sylteagurker
en halv stksitron
1 klypesalt og pepper (smak til)
Fremgangsmetode
Bind kjøttet opp med hyssing til en jevn rull. Krydre godt med salt og pepper. Gni litt sennep jevnt over kjøttet.
Varm olje og smør i en stor stekepanne og brun kjøttet på alle kanter. Også endestykkene! Knus fire hvitløksfedd med skaftet på en kniv og ha det over i panna sammen med kjøttet. Legg i rosmarinkvastene. Dette gir stekeskorpen ekstra god smak.
Legg det brunede kjøttet over i en ildfast form. Stek ved 125 grader til steketermometeret viser 57 grader (rødt) eller 65 grader (gjennomstekt). Dette tar ca 1 time. La kjøttet hvile en halvtime før du skjærer det i tynne skiver.
Lag potetsalaten mens kjøttet steker: Vask potetene og del i passelig store terninger. Kok eller dampkok over rist i 5-10 minutter. Avkjøl potetene.
Rør sammen crème fraîche, majones og dijonsennep.
Kutt purre i tynne skiver, både den hvite og grønne delen. Finhakk gressløk. Del sylteagurk i strimler. Bland sammen med de avkjølte potetene og hell over dressingen. Bland godt sammen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆