biff, storfe, oksekjøtt
Karbonader med gulrot- og kålstuing
Stuingen med gulrøtter og kål er en god gammel klassiker, og passer perfekt til karbonader!
25min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
8 stkkarbonader
Gulrot- og kålstuing:
3 stkgulrøtter
en fjerdedel stkhodekål
2 sssmør
3 sshvetemel
4 dlmelk
en halv tssalt (smak til)
en halv tspepper
en halv tsrevet muskat
Ovnsbakte mandelpoteter:
10 stkmandelpoteter
2 ssrapsolje
1 og en halv tsmaldonsalt
Fremgangsmetode
Gulrot- og kålstuing
Smelt smøret i en tykkbunnet kjele på middels varme. Visp inn hvetemelet og spe med melken. Rør hele tiden til det koker opp.
La sausen småkoke 3-4 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper.
Skrell gulrøttene og skjær de i små biter. Vask og strimle hodekålen.
Kok opp en kjele med vann med litt salt i og ha i grønnsakene når vannet koker. La de koke seg møre i 4-5 minutter. Ikke kok for lenge.
Hell av vannet, la de dampe litt, for så å blande de med den hvite sausen.
Ovnsbakte mandelpoteter
Sett ovnen på 210 grader varmluft.
Vask mandelpotetene godt, tørk av, og ha dem i en ildfast form.
Ringle over olje og strø over salt, vend godt sammen.
Stek i ovnen i ca. 20 minutter.
Karbonader
Legg karbonadene i ett lag utover et bakepapirkledd stekebrett, eller i en ildfast form. Stek på 210 grader i ca. 8 minutter til gjennomvarme.
Har du plass i ovnen er det supert å legge karbonadene inn med potetene de siste 8-10 minuttene av steketiden, så er alt ferdig samtidig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆