biff, storfe, oksekjøtt
Kinesisk chilibiff
Dette er den kinesiske middagsretten familien kan bli så begeistret for at til og med fredagstacoen lever farlig.
30min / 45min forberedelsestid
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
500 gmørbrad (eller entrecôte)
5 dlolje (nøytral vegetabilsk olje, til fritering)
20 gingefær (finhakket)
3 feddhvitløk (finhakket)
1 stkvårløk (finsnittet)
1 stkchili (finhakket)
8 ssmaisenna (toppede)
en halv tssesamfrø
1 sskoriander (frisk)
Marinade:
2 sssoyasaus
1 sssesamolje
en fjerdedel tssukker
1 stkegg (pisket)
Saus:
4 sskinesisk svart eddik (eller risvinseddik)
3 sshonning
2 ssketchup (aller helst Heinz)
1 sssøt soyasaus (gjerne Kecap manis (indonesisk soyasaus))
Fremgangsmetode
Skjær biff i strimler, bland ingrediensene til marinadesaus sammen og hell marinaden over biffstrimlene i en bolle. La det stå i minimum 20 minutter.
Kutt opp alle grønnsakene mens kjøttet marineres.
Tilsett maisenna sammen med biffstrimlene og bland godt sammen. Kjøttet skal være godt dekket med maisenna.
Varm opp olje til mellom 170-180 ˚C, ta en liten håndfull biffstrimler om gangen og fres dem i 2 minutter, og rør biffstrimlene rundt i olje slik at de får en jevnere farge og steking. Legg kjøttet over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.
Bland ingrediensene til sausen i en kjele, gi den et oppkok og la den få koke i et par minutter.
Fres hvitløk, ingefær og chili i 1 ss olje, ha i stekte biffstrimler og bland godt, hell så over sausen og bland godt slik at alle biffstrimlene er godt dekket. Strø over sesamfrøene, og dryss over fersk koriander før servering.
Server med ris, eller i tortillalefser
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆