biff, storfe, oksekjøtt
Kjøttdeiggrateng a la moussaka
Kjøttdeig i form med deilig smeltet ost på toppen ligner på gresk moussaka, og er en middag som hele familien kommer til å like. Den er ekstra god dagen etter, så lag gjerne dobbel porsjon!
30min / 5min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
3 porsjoner
400 gkjøttdeig eller karbonadedeig
1 stkgul løk
2 feddfinhakket hvitløk
1 stkkanelstang
2 tsoregano
en fjerdedel tsallehånde
300 ghakkede tomater
3 sscréme fraîche
100 gaspargesbønner (eller andre grønnsaker du liker)
1 tssalt og pepper (smak til)
100 grevet ost
Fremgangsmetode
Sett stekovnen på 200 grader.
Grovhakk løk og stek i noen minutter på middels varme sammen med kjøttdeigen.
Tilsett hvitløk, kanelstang, oregano og allehånde, og la surre noen minutter.
Tilsett hakkede tomater, og la koke i 5-10 minutter, mens du rører jevnlig.
Fjern kanelstangen, og ha i aspargesbønnene, gjerne i mindre biter.
Rør inn crème fraîche, og smak til med salt og pepper.
Ha alt i en ildfast form og strø over revet ost.
Sett formen midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter, til osten er smeltet.
Servér gjerne med ris eller en frisk salat.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆