Til hovedinnhold
biff, storfe, oksekjøtt

Mors kjøttkaker

Det fins ikke noe bedre enn mors kjøttkaker. Kanskje bortsett fra kjøttkakene du lager selv!

Kjøttkaker med brun saus, hjemmelaget ertestuing og kokte poteter. Tyttebær på toppen. Servert på en hvit tallerken, på rustikk trebakgrunn.

45min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til kjøttkaker:

400gkjøttdeig

1tssalt

en halvtspepper

en halvtsmuskat

1ssgul løk (finhakket)

2sspotetmel

1 og en halvdlmelk (spe med mer om nødvendig)

Brun saus:

2sssmør

2sshvetemel (eller glutenfritt mel)

5dlkraft (eller vann + buljong)

Ertestuing:

300gfrosne erter

1sssmør

en halvtssalt og pepper (smak til)

Tilbehør:

8stkpoteter

4sstyttebærsyltetøy

Fremgangsmetode

Sett over potetene, slik at de kan koke ferdig mens du lager kjøttkakene.
Bland sammen kjøttdeig, krydder, finhakket løk og potetmel til en jevn masse. Bruk gjerne fingrene. Spe med melken og fortsett å bruke fingrene slik at du får en bløt og jevn masse.
Bruk en spiseskje dyppet i kaldt vann og form runde kaker, eller bruk fingrene. Brun kjøttkakene i varm stekepanne med litt smeltet smør og legg til side.

Brun saus

Lag brun saus ved å smelte smøret og så røre inn hvetemelet. Fortsett å røre mens gryten står på middels høy varme til blandingen blir brun. Vær tålmodig, og husk å røre sakte rundt hele tiden.
Spe med litt og litt av kraften, og rør godt mellom hver gang slik at du unngår klumper i sausen. La sausen koke opp og skru så ned slik at den bare småkoker/trekker.
Legg kjøttkakene i sausen, og la dem trekke på svak varme i ca 15 minutter, til de er gjennomkokt.

Ertestuing

Lag ertestuing ved å koke opp en liten kasserolle med ca 3 dl vann. Ha i de frosne ertene og la de koke i ca 1 minutt. Hell av kokevannet, men ta vare på litt til senere.
Ha smøret i kasserollen med ertene og mos dem ved hjelp av en potetstapper eller visp. Spe med litt av kokevannet til ønsket konsistens og krydre godt med salt og pepper.
Server kjøttkaker i brun saus med kokte poteter, ertestuing og tyttebærsyltetøy. Velbekomme!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit